free download 78 travel guides written by experts

The Walt Disney Company – entertaining Romania

Background

Compania Walt Disney (simbol New York Stock Exchange: DIS), alaturi de organizatiile subsidiare si afiliate, este un concern mondial de media si divertisment care se adreseaza in mod diversificat intregii familii. Cuprinde patru segmente de bussines: “Media Networks”, “Parks and Resorts”, “Studio Entertainment” si “Consumer Products”. Disney este listata la Bursa de pe Wall Street, la Dow 30 si a generat un venit de aproximativ 37,8 miliarde dolari in anul fiscal 2007-2008.

Familiile din intreaga lume au incredere in brand-ul Disney si se aliniaza valorilor sale de optimism, decenta si sustinere a comunitatii, valori care sunt in centrul actiunilor intregii companii. Vasta mostenire Disney, prin povesti exceptionale si creatie magica, evolueaza pe masura ce Compania isi extinde accesul la continutul sau, prin cele mai noi tehnologii si platforme care conecteaza consumatorul intr-un mod cat mai direct, indiferent unde se afla, oricand isi doreste, totul la un pret corect.

Disney Consumer Products

Disney activeaza in Romania de la inceputul anilor ’90. In prezent, activitatile de business ale Companiei cuprind divizii precum Disney Consumer Products (DCP), Divizia de Video si DVD a Walt Disney Studios Home Entertainment (WDSHE), Ramura de Marketing si Distributie a Walt Disney Studios Motion Pictures (WDSMP), Divizia de Distributie Disney-ABC-ESPN Television (DAET), compania de divertisment Jetix, care este detinuta in majoritate de Disney si Disney Interactive Media Group (DIMG). Pe langa aceste activitati, Disney va continua strategia de dezvoltare a bussinesului si a brandului sau pe piata din Romania, ca parte a strategiei sale pe termen lung.

Disney Licensing:
Disney Licensing extinde brandul Disney prin produse pornind de la imbracaminte, jucarii, produse casnice, articole pentru nou-nascuti, rechizite pina la produse alimentare si cosmetice. Produsele marca Disney sunt inspirate din personaje precum Mickey Mouse, Winnie the Pooh si Disney Princess, precum si personajele din filmele de animatie recente, precum “Cars”, “Ratatouille” si “WALL-E”. In 2005, DCP a patruns pe piata romaneasca, iar in prezent divizia lucreaza alaturi de licentiati internationali, dar si parteneri locali, precum:
* S.C. Peak Toys SRL in categoria Jucarii (plus, papusile Fairies, laptopuri pentru copii, figurine Power Rangers, papusile W.I.T.C.H. etc.);
* Agora WK Trading la categoria Produse Casnice (prosoape de plaja, mobila, cutii);
* Perpigna S.A. (rechizite scolare, caiete);
* S.C. Flamingo Int. S.A.(articole electronice).
 
Produsele sunt distribuite prin comerciantii principali, precum Carrefour Romania, hypermarketurile Real, Metro Cash&Carry, Cora Romania, magazinele Flanco si chioscurile InMedio.

Disney Publishing:
Disney Publishing Worldwide (DPW) este cea mai mare editura pentru copii din lume. In Romania, Disney Publishing functioneaza din 1991, incepand cu revista pentru copii Donald Duck. Astazi, produsele marca Disney conduc piata de carti pentru copii din Romania. Disney lucreaza acum cu 3 companii licentiate: Egmont, Panini si De Agostini. Consumatorii cumpara in jur de 300 de mii de carti pe an. Titlurile includ binecunoscutele povesti “Classics”, “Disney “Princess”, “W.I.T.C.H.” si “Winnie the Pooh”. “Disney Princess” si “W.I.T.C.H.” sunt marcile de varf in categoria revistelor din Romania.
 
Studios
 
Walt Disney Studios Motion Pictures:
Walt Disney Studios Motion Pictures (WDSMP) este unul din principalii distribuitori de film din lume. WDSMP distribuie filme de animatie precum si filme artistice produse de Walt Disney Pictures, Disney/Pixar, Touchstone Pictures, Miramax si altii. Alaturi de unicul sau distribuitor local, Prooptiki Romania S.R.L, divizia a distribuit un numar de blockbustere de succes, cum ar fi “Pirates of the Caribbean – Dead Man’s Chest”, “Pirates of the Caribbean: At World’s End”, “WALL-E” produs de Disney/Pixar, “Cars” si “Ratatouille”, precum si “The Chronicles of Narnia: Prince Caspian”.
 
“Pirates of the Caribbean: At World’s End” (“Piratii din Caraibe – La Capatul Pamantului”), lansat in mai 2007, a avut cele mai mari incasari dintre toate filmele lansate in Romania in 2007, devenind cel mai de succes film Disney al tuturor timpurilor in aceasta zona, cu peste 1,1 milioane RON brut. Urmatoarele lansari importante ale Disney cuprind mult-asteptatul „High School Musical 3: Senior Year”, pe 21 noiembrie, filmul de aventuri de familie “Bedtime Stories”, pe 16 ianuarie 2009, si noul film de animatie Disney, “Bolt”, pe 26 decembrie 2008.
 
Walt Disney Studios Home Entertainment:
Walt Disney Studios Home Entertainment (WDSHE) este divizia de home entertainment a companiei Disney si raspunde de vanzarea, marketingul si distributia tuturor produselor Studioului pe DVD, Blu-Ray si distributie electronica. WDSHE se ocupa de toate vanzarile, distributia si marketingul noilor titluri cinematografice, a produselor TV, a francizelor de animatie, a produselor dedicate varstei pre-scolare si a produselor Walt Disney clasice. Se ocupa si de lansarea filmelor create exclusiv pentru premiera pe DVD Disney si pe Disney Channel. De cativa ani, Prooptiki este partenerul exclusiv al WDSHE in Romania.
 
In lunile urmatoare, WDSHE va lansa doua discuri Editie Speciala cu povestile clasice “Frumoasa din Padurea Adormita” si “Pinocchio”. De asemenea, va lansa si ultima productie Disney/Pixar, “Wall-E” si un numar de titluri de actiune Disney, printre care “The Chronicles of Narnia: Prince Caspian”, “Bedtime Stories” si “High School Musical 3: Senior Year”, precum si “Tinker Bell”, primul film din seria de animatie “Disney Fairies”.

Disney Theatrical Group:
Disney Theatrical Group (DTG) se numara printre cele mai de succes companii de spectacole din lume. Prin Disney Theatrical Productions si Disney Live Family Entertainment, DTG acorda licente si produce spectacole in direct care ajung la o audienta mondiala de peste 20 de milioane de spectatori, din peste 40 de tari. Prin Disney Theatrical Productions, compania produce si acorda licente in intreaga lume pentru spectacole muzicale de tip Broadway, cum ar fi “Beauty and the Beast”, “Lion King”, “Aida” creata de Elton John si Tim Rice, “Tarzan” si “Mary Poppins”, a coproductie Disney si Cameron Macintosh. Cea mai recenta productie a DTP, “The Little Mermaid (Mica Sirena)” a debutat pe Broadway in ianuarie 2008 si a devenit cel mai popular spectacol nou al sezonului. In 2007, Disney Theatrical a mai lansat si versiunea de tur profesionist a productiei de scena “High School Musical”, care, pe parcursul unui an, a ajuns in 41 de orase din Statele Unite. Prin Disney Live Family Entertainment, DTG realizeaza spectacole live in toata lumea prin licenta sa catre Feld Entertainment, producatorul spectacolelor “Disney on Ice” si “Disney Live!” Printre productiile recente se numara titluri precum “Disney Live!”, “Three Classic Fairy Tales”, “Playhouse Disney Live!” si productia record “High School Musical: The Ice Tour”. Ultima sa productie pe gheata, “Disney on Ice: Worlds of Fantasy”, prezinta personaje indragite din “The Lion King”, “The Little Mermaid” si, pentru prima data, personaje din productia “Cars”, realizata de Disney/ Pixar, precum si toate zanele din urmatorul film “Tinker Bell”. In plus, DTG acorda licente pentru titluri muzicale produse in scoli si comunitati locale prin Music Theatre International. 

Media Networks

Media Networks, businessul de televiziune si radio care creeaza si distribuie continut, se afla in plina dezvoltare prin atragerea platformelor new media si generarea de noi cai pentru a urmari continutul Disney.

Disney-ABC- ESPN Television:
Disney-ABC-ESPN Television (DAET) este unul din principalii furnizori mondiali de televiziune si media digitala in Romania. Divizia acorda licente de filme si seriale pentru cele mai importante televiziuni din Romania, cum ar fi Prima, ProTV, Kanal D, National TV, Realitatea si TVR. Vastul parteneriat cu Prima TV cuprinde un bloc branduit de succes, care prezinta cele mai bune animatii Disney. De asemenea, Prima TV transmite lunar spectacolul de familie “The Wonderful World of Disney” (“Minunata Lume Disney”). In fiecare sambata este transmis cate un film pentru intreaga familie, precedat de o introducere filmata la Disneyland Paris cu prezentatorul Virgil Iantu si fiica sa.
 
DAET raspunde de licentierea filmelor artistice produse de companii cum ar fi Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures si Miramax Films, precum si seriale de televiziune, filme produse pentru televiziune si mini-seriale realizate de producatori precum ABC Studios. Din aceasta categorie fac parte seriale de top ca “Desperate Housewives”, “Grey’s Anatomy”, “Lost” si “Ghost Whisperer”.
 
Disney-ABC-ESPN Television acorda licente si pentru programe pentru copii si familie si introduce programele Jetix Europe in pachetele gratuite de televiziune. Spre sfarsitul acestui an, filmul original Disney Channel “Camp Rock” va fi difuzat pe teritoriul Romaniei de Prima TV, in timp ce seriale precum “Hannah Montana” si “Mickey Mouse Clubhouse” sunt deja bine ancorate pe piata de televiziune din Romania.

Jetix Romania:
Jetix Romania este unul din principalele canale de televiziune transmise prin cele mai multe retele de cablu si satelit in toata tara. Canalul atinge 3,7 milioane de case si transmite 24 de ore din 24. Jetix Romania reprezinta o combinatie unica de aventuri si distractii, actiune si comedie. Aceasta televiziune cuprinde personaje foarte indragite, cum ar fi cele din “Totally Spies”, “Spiderman”, “W.I.T.C.H. ”, “Galactik Football”, “H20”, “PUCCA”, “LazyTown”, dar si favoritele Disney precum “Hannah Montana”, “Kim Possible” si “Fineas and Pherb”. Websitul www.jetix.ro genereaza in prezent vizionari de 4,5 milioane de pagini pe luna si are peste 275.000 de vizitatori.

Disney Interactive Media Group:
Disney Interactive Media Group (DIMG) este divizia companiei Walt Disney care raspunde de creatia si distributia mondiala a continutului interactiv de informatie si entertainment, pe multiple platforme ce includ online, transmisie mobila si console de jocuri video. Disney Interactive Studios, care are sase studiouri de dezvoltare interactiva de jocuri, creeaza si distribuie un amplu portofoliu de jocuri video si entertainment interactiv, pe platforme multiple, in toata lumea. In Romania, DIS lucreaza cu TNT Games, acesta fiind distribuitorul de jocuri tip Consola pe intreaga piata.
 
Departamentul mobil distribuie cele mai noi editii de jocuri mobile, tonuri si grafica de mobil prin Vodafone si Orange.

DIMG are sediul in North Hollywood, California, si isi pune la dispozitie continutul direct sau prin terti in mai multe piete majore din lume, inclusiv America de Nord si Sud, Europa si Asia.

Disney Destinations
 
Disney Destinations International (DDI) este promotorul tuturor statiunilor, parcurilor si vacantelor Disney. Cuprinde cinci locatii Disney Resort (“Disneyland Resort California”, “Walt Disney World Resort” in Florida, “Tokyo Disney Resort”, “Disneyland Resort Paris” si, recent deschis, “Hong Kong Disneyland”), doua vase de croaziera Disney, “Disney Vacation Club” si “Adventures by Disney”.

Disneyland Resort Paris:
“Disneyland Resort Paris” este destinatia turistica numarul 1 in Europa. Cuprinde doua parcuri si sapte hoteluri tematice, precum si o gama de restaurante si atractii pentru copii. “Disneyland Resort Paris” vinde bilete si pachete turistice pentru piata romaneasca prin agentii de turism – si direct prin ww.disneylandparis.com – inca de la deschiderea sa, in 1992. Din octombrie 2007, un birou dedicat in Paris se ocupa de crearea unui suport comercial sustinut pentru principalele piete est-europene, inclusiv Romania, pentru a procesa cresterea numarului de vizitatori din aceasta regiune. Vizitatorii romani pot, de asemenea, accesa un nou website dedicat lor, www.disneylandparis.ro. In septembrie 2008, “Disneyland Resort Paris” a semnat un acord cu agentia Carrefour Voiaj pentru a deveni primul operator turistic oficial din Romania. In schimb, Carrefour Voiaj promoveaza si vinde sejururi la “Disneyland Resort Paris” in fiecare din cele 15 locatii Carrefour din Romania.

Bucuresti, 20.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *