free download 78 travel guides written by experts

The Terror: Infamia

SINOPSIS

Acțiunea celui de-al doilea sezon al serialului antologic horror, ”The Terror: Infamia”, se desfășoară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și se concentrează pe o serie de decese bizare care bântuie o comunitate japonezo-americană.Serialul prezintă și călătoria unui tânăr pentru a înțelege și combate entitatea malefică responsabilă de aceste crime. Acest nou sezon spune povestea lui Chester Nakayama, prietenilor și familiei sale din Insula Terminal, California, în timp ce se confruntă cu persecuții din partea guvernului american și luptă cu spiritul care le amenință viitorul. „The Terror: Infamia” spune o poveste, adesea trecută cu vederea, a încarcerării japonezilor americani și se întreabă ce înseamnă cu adevărat să fii american.

Din 1942 până în 1945, peste 145.000 de japonezi americani și canadieni japonezi au fost scoși cu forța din casele lor și băgați în lagăre de către guvernele lor, pur și simplu din cauza locului în care aceștia sau strămoșii lor, s-au născut. Povestea lor este una de perseverență în fața nedreptății.

PERSONAJE

CHESTER NAKAYAMA
Interpretat de Derek Mio

Chester este un ”nisei”, sau american japonez, originar din SUA, din Insula Terminal, California. Chester se găsește prins între comunitatea japoneză insulară în care a crescut și viața sa ca un american obișnuit de 22 de ani. Este un tânăr mândru și încăpățânat, care speră într-o zi să părăsească „insula lui minusculă” și să călătorească țara ca fotograf pentru revista LIFE. În momentul primului episod, relația și viața comunității lui Chester sunt supuse unor situații extreme, de schimbare a vieții. Răspunsul lui Chester la aceste evenimente îl conduce într-o călătorie perfidă care îl învață ce înseamnă să fii american și bărbat.

The Terror Infamy

NOBUHIRO YAMATO
(YAMATO-SAN)
Interpretat de George Takei

Yamato- san este înțeleptul în vârstă de 80 de ani, al Insulei Terminal. Unul dintre primii americani japonezi care s-a mutat acolo ca pescar, poveștile fostei sale glorii trăiesc prin rolul său actual – servind ca povestitor și ofițer onorific al navei lui Henry. Epoca lui Yamato -san aduce cu ea o legătură cu vechile tradiții ale acestor imigranți japonezi, o legătură care devine din ce în ce mai importantă pe măsură ce comunitatea este destrămată.

LUZ OJEDA
Interpretată de Cristina Rodlo

Luz este o mexicană-americană care locuiește în Boyle Heights, Los Angeles, cu fratele ei și tatăl văduv. Ea merge la Colegiul Comunitar din Los Angeles unde studiază să devină asistentă medicală. Acolo îl întâlnește pe Chester care ia cursuri de fotografie. Așa cum menționează în primul episod, intenția îndelungată a familiei sale a fost ca ea să devină călugăriță, o soartă la care abia a rezistat până când l-a cunoscut pe Chester. Relația cu Chester este un mic act de rebeliune, la început, însă călătoria finală a lui Luz o obligă să găsească o rezolvare profundă și un curaj eroic în interiorul său.

HENRY NAKAYAMA
Interpretat de Shingo Usami

Henry, tatăl lui Chester, este un issei sau un imigrant japonez în SUA. Deși ar spune că este „doar un simplu pescar”, Henry este unul dintre cei șase americani japonezi din comunitate, care deține o mașină. El este o figură populară pe Insula Terminal. A venit în America pentru a îmbunătăți viața familiei sale, reușind acest lucru, dar a suferit o viață de lacrimi pe parcurs. Cu toate acestea, Henry iubește această țară, deși credința sa în America va fi în curând testată.

ASAKO NAKAYAMA
Interpretată de Naoko Mori

Asako, mama lui Chester, a venit la Henry ca „mireasă de imagine” – soția unei căsătorii aranjate orchestrate din Japonia, prin fotografii trimise în America. Asako respectă profund tradițiile culturii japoneze, dar aceasta se apleacă spre superstiție. Pe măsură ce tensiunile se intensifică atât acasă, cât și în comunitate, Asako încearcă tot posibilul să fie ”adezivul” care îi ține pe toți laolaltă.

YUKO TANABE
Interpretată de Kiki Sukezane

Nu sunt prea multe de zis despre Yuko Tanabe, nu se știu prea multe lucruri despre ea. Însă rolul său este central în destinul lui Chester și al celorlalți locuitori ai Insulei Terminal.

AMY YOSHIDA
Interpretată de Miki Ishikawa

Amy este una dintre Yoshidas, cei mai apropiați prieteni ai familiei Nakayama, de pe Insula Terminal. La fel ca Chester, se vede mai americană decât japoneză – chiar iese cu un hakujin (o persoană albă) din stația navală din apropiere când începe povestea. Patriotismul lui Amy este testat pe măsură ce povestea progresează, iar ea se confruntă cu creșterea nedreptății din partea guvernului și a celor care își exercită autoritatea.

DESCRIEREA EPISOADELOR

EPISODUL 201: ”O vrabie într-un cuib de rândunică”
EPISODUL 202: ”Toți demonii sunt încă în Iad”

În 1941, Chester Nakayama se găsește prins între cartierul său japonez de pe Insula Terminal, California, și viața lui actuală ca un tip american obișnuit. Atunci când circumstanțele extreme îi împing la limită, atât comunitatea, cât și viața personală, Chester trebuie să se decidă ce fel de bărbat vrea să fie, toate acestea în timp ce cineva urmărește îndeaproape.

În urma evenimentului de la Pearl Harbor, insularii Terminal sunt evacuați din casele lor de către armata americană și trebuie să găsească adăpost în altă parte. În timp ce Henry, despărțit de familia sa, se confruntă cu nedreptatea din mâinile guvernului, Chester se angajează într-o căutare paranoică de răspunsuri care înconjoară evenimentele misterioase din săptămânile anterioare.

PRODUCTIA

„The Terror: Infamia” este o producție AMC Studios produsă de Scott Free, Emjag Productions și Entertainment 360. Spectacolul este co-creat și executat de Alexander Woo și Max Borenstein, Woo fiind și showrunner. Ridley Scott, David W. Zucker, Alexandra Milchan, Scott Lambert, Guymon Casady și Jordan Sheehan sunt de asemenea producători executivi.

Foto: Ed Araquel/AMC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *