free download 78 travel guides written by experts

“The Taking of Pelham 123″, pe DVD si Blu-ray”

Filme despre trenuri şi avioane deturnate, şantaj de ostatici, răscumpărări fabuloase şi negocieri febrile am mai văzut. Nu acestea sunt însă sarea şi piperul în „The Taking of Pelham 123” / “123 S-a furat un tren”, ci jocul spectaculos al actorilor protagonişti, care nu mai au nevoie de nicio prezentare: John Travolta şi Denzel Washington. Un tandem artistic de primă clasă, considerat de critici "o confruntare psihologică faţă în faţă, plină de dinamism" (Lisa Kennedy, The Denver Post).

Se anunţa o zi ca oricare alta pentru Walter Garber (Denzel Washington), controlor de trafic la regia de transport cu metroul. Până când o voce gravă de la celălalt capăt al firului îl întreabă: “Cât valorează astăzi viaţa unui ostatic, în New York?”. Şi calvarul începe. În trenul 123 Pelham, deturnat şi blocat între staţii, zeci de ostatici se tem să şi respire. Ryder (John Travolta), liderul bandei, dictează condiţiile “jocului”: dacă nu primesc 10 milioane USD într-o oră, vor ucide câte un ostatic pentru fiecare minut de întârziere. Între timp, acceptă să vorbească doar cu Walter, care n-are nici experienţă, nici competenţă în negocierea de ostatici. Are, în schimb, în anchetare un dosar pentru luare de mită, pe care poliţiştii abia aşteaptă să-l pună pe tapet.

Ca să-şi reasigure electoratul, primarul aprobă suma şi, în timp ce Walter încearcă să câştige timp, autorităţile, speriate că teroriştii au început deja să omoare ostatici, caută cu disperare soluţii pentru a trimite în timp util cei 10 milioane $. Singura speranţă de a minimiza pierderile de vieţi omeneşti şi de a preveni haosul este comunicarea bizară, dar aparent eficace dintre cei doi protagonişti, poli – al binelui şi al răului – care ajung să se confunde: Gruber – angajat conştiincios, dar grevat de acuzaţiile de mită; Ryder, fost broker dezamăgit de sistem, îşi caută dreptatea atacând chiar acolo unde-l “doare” mai tare: bursa. Cu cât panica se aşterne mai acut asupra oraşului, cu atât tranzacţiile online ale lui Ryder îi aduc acestuia mai mulţi bani în cont, ajungând să depăşească răscumpărarea cerută.

 Garber îl convinge să elibereze ostaticii, luându-l pe el în schimb. Însă, odată banii livraţi, teroriştii îşi văd de drum, iar ostaticii sunt lăsaţi în voia sorţii în trenul care goneşte – acum, la suprafaţă – cu o viteză ameţitoare, ameninţând să se prăbuşească oricând. Va reuşi controlorul de trafic să-i salveze şi  să-l prindă pe Ryder? N-are încotro. I-a promis soţiei că vine repede acasă şi că ia el lapte… Aflăm deznodământul din „The Taking of Pelham 123” / “123 S-a furat un tren”, un thriller cu efecte speciale uluitoare, semnat de regizorul Tony Scott, care a mai lucrat cu Denzel Washington la “Deja Vu”.

Filmul e disponibil pe DVD şi Blu-ray împreună cu filmuleţe şi trailere.  O producţie Sony Pictures distribuită de Prooptiki România în hypermarketuri şi în magazinele de specialitate, precum şi pe www.mymovie.ro, la un preţ recomandat de 49,9 lei (DVD) şi respectiv 99,9 lei (Blu-ray).

Bucuresti, 21.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *