free download 78 travel guides written by experts

The Money Channel Business Tour la Alba Iulia

Vineri, 10 aprilie, Alba Iulia va fi gazda celei de a treia dezbateri The Money Channel Business Tour, proiect initiat de grupul Media Realitatea-Catavencu si televiziunea de business The  Money Channel. Intitulata "Alba Iulia – Traditie si actualitate: branduri romanesti transfrontaliere", dezbaterea reuneste mediul de faceri si administratia publica cu scopul de a identifica prioritatile de dezvoltare ale judetului, dar si problemele cu care se confrunta comunitatea de afaceri din regiune. Evenimentul este realizat cu sprijinul Primariei Alba Iulia si Consiliului Judetean Alba si va fi transmis in direct de postul de televiziune The Money Channel, incepand cu ora 9:30.

Printre invitati se numara Ion Dumitrel- Presedintele Consiliului Judetean Alba, Mircea Gheorghe Hava -primarul Municipiului Alba-Iulia, Ilie Sarbu- Ministrul Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, cei mai importanti oameni de afaceri locali, parlamentari si deputati locali, reprezentanti ai asociatiilor patronale, reprezentati ai pietei financiare si ai agentiilor guvernamentale, comentatori, jurnalisti si autoritati de reglemetare.

Proiectul The Money Channel Business Tour a debutat pe 20 martie la Cluj-Napoca cu dezbaterea „Cluj-Napoca, centru financiar si economic al Romaniei europene”. Cea de-a doua dezbatere intitulata „Sibiu: de la Capitala culturala europeana la sansa economica a unui judet fanion”, a avut loc pe 3 aprilie, la Sibiu.

“Doua mari centre economice, socio-politice si culturale ale tarii au demonstrat inca o data ca economia tarii se construieste nu doar acolo unde se emite cadrul de reglementare. Cluj si Sibiu sunt doua centre economico-financiare de avangarda pentru o economie care, de abia iesita din tranzitie si dupa o scurta faza de crestere, intra in recul. Alba Iulia va continua sa ne arate cum se construieste PIB-ul Romaniei, pe baza unor companii transfrontaliere, pe baza unor antrepenori locali si cu ajutorul politicilor economice regionale”, spune Daniel Apostol, redactor-sef The Money Channel si moderatorul dezbaterii de vineri, de la Alba Iulia.

La Alba Iulia, discutiile se vor axa pe argumentele competitive ale regiunii si realizarile din ultimii ani, dar si pe rolul administratiei publice in sustinerea economiei locale. Judetul Alba este o zona bogata, cu o structura industriala complexa si ramuri de traditie. De asemenea, Alba Iulia este un punct important pe pe harta parcurilor industriale si sediu pentru numeroase companii multinationale.

Care sunt efectele crizei asupra judetului? Ce fac autoritatile locale si centrale si ce face comunitatea de afaceri pentru sustinerea economiei? Care sunt urmatorii pasi pentru valorificarea profitabila a resurselor zonei? Sunt fondurile europene o solutie pentru dezvoltarea regiunii? Acestea sunt cateva dintre intrebarile care isi vor gasi raspunsul in cadrul dezbaterii de la Alba Iulia.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Loteriei Romane, CEC Bank, Banca Transilvania, CTE Trailers, Scandia Sibiu, Albacher si Albalact.
 

Bucuresti, 07.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *