metalshow

“The MINI Story” la Muzeul BMW

Din 27 noiembrie 2014, MINI – brandul urban cult al BMW Group – va fi principala atracţie a expoziţiei temporare ce este intitulată "The MINI Story". Până la 31 ianuarie 2016, vizitatorii Muzeului BMW vor avea posibilitatea să admire peste 30 de automobile originale, precum şi alte exponate şi accesorii din istoria de 55 de ani a mărcii MINI. Numeroase fotografii, filme şi schiţe, împreună cu o multitudine de informaţii suplimentare, spun povestea mărcii cu o tradiţie bogată – totul pe parcursul a 20 de zone tematice. La 28 noiembrie 2014, Muzeul BMW va găzdui o mare petrecere de deschidere a noii expoziţii.

"Un MINI are un mod propriu de a te inspira, de a te implica. Sfidează barierele şi arată foarte bine în acelaşi timp", a declarat Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliul de Administraţie BMW AG, responsabil pentru marca MINI, la deschiderea expoziţiei. "Legătura dintre MINI şi conducătorul său este, mai presus de orice, una emoţională. Această expoziţie vastă în cadrul Muzeului BMW şi broşura editată pentru eveniment vor oferi o prezentare captivantă a fantasticului patrimoniu MINI – de la conceperea versiuni originale Mini în 1959 până în prezent. Sunt nerăbdător să întâmpinăm vizitatorii şi fanii MINI care împărtăşesc pasiunea noastră."

"După recenta apariţie specială a Rolls-Royce Motor Cars, această expoziţie specială MINI ne permite să oferim vizitatorilor o imagine detaliată asupra altei mărci BMW Group care are o tradiţie bogată", a declarat Gabriele Fink, director al Muzeului BMW. "Reunim cele mai variate aspecte MINI în cadrul unei expoziţii plină de tinereţe, dinamism şi spirit inovator."

O varietate mare de modele distinctive şi design inovator

Un automobil mic cu o istorie mare: expoziţia specială pune accentul pe dezvoltarea mărcii MINI. Un tur informativ şi plin de acţiune conduce vizitatorii de la începuturile modelelor clasice – precum Morris Mini Minor şi Mini Traveller -, până la inconfundabilul design contemporan la primului MINI nou, construit din 2001. Alături de gamele de modele expuse, concept car-uri şi modele unicat – de la o rulotă până la o limuzină lungă, cu piscină – demonstrează varietatea impresionantă de modele produse de MINI, precum şi spiritul inovator şi creativ cu care marca se înconjoară.

De la accesorii la zeitgeist

Patrimoniul ilustru al mărcii şi apartenenţă la o atitudine "britanică" pentru viaţă sunt prezente în cultura pop a anilor ’60 (simbolizată de The Beatles), dar şi în anii următori. Serialul TV al anilor ’90 – Mr. Bean – a făcut ca marea comunitate de fani Mini să fie prezentă pretutindeni pe glob – dacă nu era deja. Muzeul BMW oferă acestui context cultural şi istoric o platformă cu 20 de secţiuni tematice. Vizitatorii interesaţi de o perioadă anume şi de spiritul vremii vor descoperi accesorii rar, filme şi fotografii, reclame şi schiţe de design pentru a-şi satisface pofta de cunoaştere. Bucuria interactivă a prezentului şi un studiu de idei inovatoare legate de conectivitate completează "The MINI Story", o călătorie în timp prin istoria MINI de peste o jumătate de secol.

Eveniment de deschidere pentru toţi fanii MINI

La 28 noiembrie 2014, Muzeul BMW va invita toţi fanii mărcii la un mare eveniment de deschidere a expoziţiei. De la ora 20.00, vizitatorii pot arunca o privire asupra expoziţiei şi apoi să petreacă până târziu în noapte alături de alţi pasionaţi ai mărcii. Trupa rock The Rifles va fi responsabilă pentru evocarea atmosferei necesare. Biletul de acces costă 5,00 euro şi include un welcome cocktail.

Pentru mai multe informaţii accesaţi: www.bmw-museum.com.

Muzeul BMW – istoria la îndemână

Vizitatorii de toate vârstele pot explora trecutul, prezentul şi viitorul mărcii BMW în cadrul BMW Welt, Muzeului BMW şi uzinei BMW. Muzeul BMW joacă un rol important în acest ansamblu. De la redeschiderea sa în 2008, edificiul prezintă cu succes istoria şi oferă o perspectivă asupra viitorului mărcii. De asemenea, muzeul explorează tema mobilităţii din perspectiva tinerilor vizitatori: Junior Museum organizează un program special pentru copii şi tineri, conceptul educaţional bazându-se pe învăţare prin joacă. Muzeul are şi o istorie proprie: este unul dintre cele mai vechi muzee auto din Germania, a fost construit în 1973 şi a fost declarat monument istoric în 1999.

München / Bucuresti, 20.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *