free download 78 travel guides written by experts

“The March of Pigs” – expozitie Brian Mauleon la Bucuresti

Brian Mauleon este un artist american, absolvent al Universității din San Francisco. Locuiește în Los Angeles și, din 2002 expune constant în galerii importante din California și Barcelona. Pictura lui figurativă comentează aspecte ale societății contemporane americane, care astăzi au devenit probleme globale. Fiind ilustrator la bază, imaginile sale sunt clare, vorbind de la sine. Brian Mauleon este influențat de abilitatea de a “mișca” culoarea pe pânză a lui Lucian Freud care se reflectă în imagini realiste si portrete expresive. Phil Hale, unul dintre cei mai mari ilustratori americani, David Choe, Barry McGee l-au învățat cum să facă această realitate să vibreze.

Expoziția de la București, “The March of Pigs”, vorbește despre suferințele unei societăți aflate la un moment de restriște. Tablourile rediografiază o lume violentă, unde dreptul de a purta arme influențează viata cetățeanului și îi modelează personalitatea înca din copilărie. Acest subiect este foarte sensibil în Statele Unite, cu atât mai mult cu cât dreptul de a avea armă este unul constituțional, irevocabil, ceea ce afectează conștiința colectivă și separă societatea în doua categorii distincte, pro și contra. Impactul acestui drept constituțional e explicat în imagini, arătând efectul vertical (posibilitatea de a te autoapăra), dar și orizontal ( accesoriul care poate să impună ordinea în societate).

Expoziția de la ArtXpert dezvăluie un artist curajos care a ales să abordeze un subiect controversat cu care galeriile americane nu sunt confortabile. Subiectul său este foarte des dezbătut în presa, nu reprezintă nimic nou dar, la nivel artistic, în arta contemporană este neexplorat. Atâta timp cât imaginile au un impact dur, violent, ele nu pot deveni un act comercial facil, subliniind inerția colecționarilor față de lucrări controversate.

Lucrările artistului vor fi expuse spre vizionare începând cu data de 5 iunie în spațiul Galeriei ArtXpert, pe Str. Puțul lui Zamfir nr. 45.

Bucuresti, 03.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *