free download 78 travel guides written by experts

,,The Box’’ – un scurtmetraj fictiune despre dreptul la vot

Casa de producţie Cloud9Film îşi propune să lanseze proiectul ,,The Box’’, un scurtmetraj de fictiune bazat, însă, pe întâmplări reale care au ca punct de plecare alegerile prezindenţiale din România şi, mai mult, organizarea votului din diaspora, din 2014. Povestea filmului porneşte de la celebrul citat:,,If voting would make any difference, they wouldn’t let us do it’’ (Mark Twain).

“Am creat o poveste puternică în jurul acestui citat care să vorbească despre evenimentele întâmplate şi care să însemne “ceva”, nu doar pentru noi românii, ci pentru orice om care a simţit vreodată că îi sunt încălcate drepturile. Într-un fel sau altul, fiecare dintre noi se trezeşte, mai devreme sau mai târziu, blocat între 4 pereţi şi se luptă să iasă de acolo aproape toată viaţa. Unii reuşesc, alţii nu”, spune Alex Fotea, scenaristul şi regizorul acestui proiect.

În scurtmetrajul pe care urmează să îl lanseze, cei de la Cloud9Film au îmbinat ficţiunea cu realitatea, pentru a transmite un mesaj universal, fără nicio afiliere politică, bazat pe drepturile oamenilor la vot.

Filmările au avut loc atât în România, cât şi în Paris, iar cele mai importante secvenţe au fost filmate în turul doi al alegerilor, la Ambasada României din Paris, pe 16 noiembrie 2014.

“Scurtmetrajul ,,The Box’’ îşi propune să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte drepturile oamenilor de pretutindeni. Pornind de la faptul că, atât în primul, cât şi în al doilea tur al alegerilor prezindenţiale din România, care au avut loc pe 2 şi pe 16 decembrie 2014, mii de români din diaspora nu şi-au putut exprima dreptul constituţional, mesajul filmului este pentru toţi cei ale căror drepturi au fost încălcate“, spune Emilia Vlad , producătorul creativ al acestui proiect.

Dorinţa celor de la Cloud9Film de a-şi înscrie proiectul la diferite festivaluri de film, nu le permite să ofere mai multe detalii despre scenariul scurtmetrajului, conform clauzelor de confidenţialitate impuse de acestea.

Finalizarea proiectului ,,The Box’’ depinde, însă, de un buget ce însumează costuri de producţie, editare, sunet, grafică digitală, precum şi costuri de marketing şi înscrierea la festivalurile de film. Proiectul este înscris pe https://www.indiegogo.com/projects/the-box-short-film.

Cloud9Film îşi doreşte ca acest proiect să prindă viaţă şi ca mesajul lor să se faca auzit peste tot în lume. ,,Nu căutam să obţinem beneficii financiare ci, mai mult decât înscrierea la festivaluri de film, ne dorim ca mesajul nostru să fie auzit peste tot în lume, nu doar de români şi să tragem un semnal de alarmă asupra dreptului de a vota’’, adaugă Radu Micu, actorul principal şi co-scenaristul scurtmetrajului ,,The Box’’.

Bucuresti, 11.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *