free download 78 travel guides written by experts

The Ark intra in Noaptea Alba a Galeriilor

The Ark propune pentru noaptea de 12 spre 13 iunie, între orele 21:00 şi 03:00, o incursiune inedită în cea mai efervescentă zonă creativă a Bucureştiului – Uranus, la doi paşi de MNAC.

Agenţiile The Ark- DC Communication, Headvertising, Re:ply şi Media Factory vin, fiecare, cu proiecte surprinzătoare, acoperind o plajă largă de manifestări artistice: fotografie de epocă, improvizaţie şi chiar un proiect for sale, o revistă „la cheie”.

Galeria Karousel va aduce un invitat special – Cosmin Bumbuţ, cu expoziţia „Cuba continuă”, iar Clubul Ilustratorilor, va prezenta expoziţia de ilustraţii „Bookătăria de imagini”. Vizitatorii vor putea explora cele şase proiecte găzduite de The Ark într-o atmosferă specială, creată de ritmurile mixate de DJ Mike.

Despre proiecte

Galeria Karousel, în parteneriat cu Havana Club,  vă invită să vizionaţi „Cuba continuă”, o expoziţie personală de fotografie semnată de Cosmin Bumbuţ.

„Cuba continuă” reprezintă finalizarea unui proiect pe care Cosmin Bumbuţ l-a derulat pe parcursul a  două călătorii făcute în doi ani consecutivi în Cuba, care a însemnat sute de kilometri străbătuţi cu maşina, cu trenul sau pe jos pe întinderea Cubei, sute de ore de privit prin obiectivul aparatului şi, în final, mii de fotografii, dintre care doar o mică parte se regăsesc în această expoziţie.

„Cuba continuă” este un demers artistic asumat, care a ocolit simbolismul turistic al Cubei şi care a ales deliberat să vadă dincolo de învelişuri şi faţade. O expoziţie pentru cei care acceptă că nu senzaţionalul lipseşte din viaţa noastră, ci emoţia şi lucrurile fireşti.

Clubul Ilustratorilor prezintă Bookătăria de Imagini

O serie de cărţi de artist oferă experienţa intimă a întâlnirii cu unicitatea obiectului-document, desenat, gravat, pictat, scris şi legat manual, colaj de hârtii desenate sau pictate, fotografii ori obiect printat, tipărit sau serigrafiat cu exactitate tehnică, într-un tiraj limitat. Cărţi de artist, cărţi unicat, executate în tehnică mixtă (desen, pictură, colaj) sunt expuse pentru a ilustra savoarea obiectului carte şi a procesului de creaţie.

Bookătăria de imagini şi texte este o colaborare materializată în tiraj digital mic între scriitori cunoscuţi, care au ales să scrie pentru copii, şi tineri membri ai Clubului Ilustratorilor.

Între aceste proiecte, Pas-de-deux ilustrează prin desen, pictură în acrilic şi acuarelă, concepţia personală a ilustratorilor despre relaţia între doi parteneri egali, diferiţi şi inseparabili: textul şi imaginea.

Bookătăria de imagini este un manifest al ideii că există resurse atât în zona textelor originale româneşti pentru copii (măcar în sertarele scriitorilor) cât şi în cea a ilustraţiei de carte de calitate. Expoziţia este adusă cu ocazia Nopţii Albe a Galeriilor la The Ark de către Headvertising.

Fizionomii, costume şi oameni de acum 100 de ani – un studiu semnat de Media Factory

Marius Toader, Directorul de Creaţie Media Factory, propune un studiu despre fizionomii, costume şi oameni din urmă cu aproape 100 de ani. O colecţie impresionantă de imagini de epocă, în format carte visite, reprezintă baza pentru o comparaţie spectaculoasă între oamenii de la începutul secolului şi cei din prezent. Pentru că până la urmă cei din fotografiile vechi sunt oamenii din care suntem făcuţi noi, suntem parte din ei.

 
Space Syntax pune pe hartă un altfel de Bucureşti

Compania de consultanţă de arhitectură şi urbanism Space Syntax va găzdui un exerciţiu de mapare interactivă a Bucureştiului. Pe fondul unei minime analize preliminare a ţesutului oraşului, acest demers va implica vizitatorii în identificarea şi înregistrarea spaţiilor de interes individual şi colectiv ale oraşului.

În Noaptea Albă a Galeriilor, Space Syntax va prezenta şi rezultatele acţiunii numite Descoperă Bucureşti ID, organizată de Urban Guerrilla în cadrul Anualei de Arhitectură 2009. Fotografiile aparţin echipelor participante ce au avut misiunea de a descoperi locurile descrise prin indicii şi de a le surprinde în imagini.

Revistă la cheie de la Re:ply

În „Behind a magazine” Re:ply face o radiografie a felului în care se construieşte o revistă, luând ca exemplu un proiect propriu, de sertar, o revistă de festival.

 
Pasiunile ascunse ale oamenilor din DC

Ar putea fi o colecţie de scame, colecţia de surprize Turbo, timbre sau vederi de demult. Spiritul fiecărui om ascunde lucruri minunate şi surprizele s-ar putea ţine în lanţ. Pentru Noaptea Albă a Galeriilor, DC Communication propune vizitatorilor The Ark o incursiune în mintea şi sufletul oamenilor care lucrează în această agenţie de comunicare.

O lume a designului în viziunea Carlei Szabo

Coleopurele este animalul emblemă pentru conceptul „Let’s Play” al Carlei Szabo. El este un hibrid dintr-o lume fantastică, parte iepure, parte coleopter. Are aripioare delicate de insectă şi urechi bine dezvoltate. Este curios, îi place să se joace, îi plac în special accesoriile. Dar cum arată lumea acestei fiinţe fantastice? Ce fel de obiecte o populează? Părţi din această lume imaginară vor putea fi văzute la boutique-ul Carla Szabo la Noaptea Albă a Galeriilor, pe 12 iunie, la The  Ark.

Păpuşile din altă lume

Lucrările Arantxei Etcheverria sunt o invocare indirectă şi laică a unei alte lumi. Păpuşile ei negre-voodoo au preţiozitate de tip fashion dar au în acelaşi timp şi seriozitatea unui „memento mori" bine construit, sunt nişte „vanitas"-uri postmoderne."

Design de interior de înaltă clasă

Introdesign va completa seara cu soluţii de interior spectaculoase prin felul în care regândesc forma, spaţiul şi culoarea.

 Bucuresti, 10.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *