free download 78 travel guides written by experts

The Alternative School anunta inscrieri pentru semestrul Cannes

La 5 ani de la momentul deschiderii unei reprezentante Cannes Lions in Romania, The Alternative School for Creative Thinking, platforma sa educationala destinata junior-seniorilor, anunta deschiderea inscrierilor pentru semestrul Cannes 2010. Deadline-ul inscrierilor este 1 aprilie.

Cursurile vor dura 6 saptamini, iar studentii – tineri profesionisti cu varste intre 18 si 30 de ani, vor avea ocazia sa studieze din perspective diferite modul in care se construieste comunicarea performanta.

Visual craft / creative outdoor, media creativa, design, strategie, branding, marketing si creative pr sunt disciplinele pe care profesionisti practicieni cu rezultate remarcabile le sustin pe durata acestui semestru, oferind astfel participantilor o perspectiva complexa asupra mecanicii comunicarii contemporane.

Bob Toma (Grey), Corina Bernschutz (Starcom), Eliza Rogalski (Rogalski-Grigoriu), Loredana Popasav (Publicis) si Teo Migdalovici (fondatorul Scolii) sunt doar cativa dintre vorbitorii permanenti la cursurile Scolii. In mod constant, ei au invitati din medii variate, selectati pe acelasi principiu al valorii profesionale.

In 2010, acei studenti ai scolii care urmeaza modulul de marketing si lucreaza in viata de zi cu zi de partea clientilor, au sansa de a participa la o noua categorie competitionala, lansata in premiera: e vorba despre young marketers.

Echipa de young marketers selectata in cadrul competitiilor Scolii va reprezenta Romania la Cannes Lions, in cadrul concursului international cu acelasi nume. Acolo, vreme de 24 de ore, echipa tinerilor clienti va trebui sa elaboreze un brief remarcabil, care sa-i inspire si sa-i cucereasca pe evaluatori – creativi de calibru global cu un palmares remarcabil la capitolul distinctii competitionale.

”The Alternative School are toate datele unui MBA creativ de exceptie si ramane una dintre cele mai interesante platforme de studiu la care am aderat”, a declarat Hortensia Beju, una dintre fostele studente ale acestei Scoli, care, inainte de a studia in acest context a trecut prin experienta a doua MBA-uri si a unui masterat in comunicare.   

Dupa o experienta pedagogica la nivel academic de peste 7 ani, la David Ogilvy si FJSC, unde a tinut in premiera, la master si anii terminali, cursuri despre ”Branding”, ”Dinamici creative” si ”Istoria valorica a publicitatii romanesti”, si dupa ce a acumulat in peste zece ani informatia oferita de marile evenimente internationale care celebreaza ideile valoroase, Teo Migdalovici a fondat The Alternative School, o platforma educationala de noua generatie, care permite pentru prima oara studiul aplicat al tuturor disciplinelor comunicarii – de la pr contemporan la media creativa, de la visual craft la marketing, in compania unor profesori-practicieni cu un parcurs profesional remarcabil. Cursurile interactive sunt dublate de competitii locale si internationale, iar criteriul fundamental al selectiei ramane ierarhia valorii, dublata de etica.

Datorita unor sponsori luminati, un numar de peste 100 de tineri au beneficiat de accesul la specializarile si competitiile internationale de prestigiu – vezi Cannes Lions, Eurobest, Dubai Lynx sau Marketing Academic Challenge.

Astfel, vreme de 5 ani, Coca-Cola a endorsat categoria Roger Hatchuel, o competitie destinata studentilor de pina in 23 de ani cu performante remarcabile. In 2009, Ioana Halunga, reprezentanta Romaniei la Roger Hatchuel Academy – Cannes, a castigat gold, alaturi de colegii ei cosmopoliti, la competitia pe echipe din cadrul Academiei. La doar 19 ani, absolventa a cursurilor The Alternative School, Ioana Halunga a devenit bursier al prestigiosului Design Institute din Milano. Primul junior sustinut financiar de Coca-Cola in contextul Cannes Lions, in urma cu 5 ani, se numeste Mihai Gongu si este astazi director de Creatie la Graffiti/BBDO.

Dragos Grigoriu -Tempo, a sustinut specializarea internationala a unui numar de 45 de tineri studenti selectati in contextul The Alternative School, din ultimii ani, in urma unor competitii interne riguroase, unde evaluarea a fost facuta de profesori ai scolii si jurati internationali. Astazi, fostii studenti sustinuti financiar de Grigoriu si compania sa lucreaza in in pozitii cheie in tara sau strainatate sau studiaza cu burse consistente la cele mai prestigioase universitati ale lumii.

Geo Baraian, Impression Graphics, a devenit sponsorul oficial al categoriei Young Lions, finantand participarea unui numar de 12 tineri la competitiile anuale unde Romania junioare a primit acceptul de a participa (print, media, cyber).In 2009, echipa Anton Gherca / Alex Strambeanu sustinuta in competitia Young Lions Print de Impression a castigat bronz.

Punctual, de-a lungul timpului, Romtelecom, Zapp si Codecs au fost companii ce-au endorsat competitiile si proiectele educationale ale scolii.

In ultimii 5 ani, Biroul Cannes Lions in Romania a schimbat agenda publica a industriei, valorizand importanta educatiei de calibru international, sustinand si promovand varfurile comunitatii in posturi de jurat la cele mai prestigioase competitii internationale si generand constant inspiratie pentru alte organizatii complementare.

Bucuresti, 17.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *