free download 78 travel guides written by experts

Tetrabiblos (Tratat sistematic asupra astrologiei)

Claudius Ptolemeu
Editura Herald

Unele nume ne-au trecut pe la ureche, insa uneori nu le putem asocia cu o anume lucrare. Editura Herald ii ajuta pe cei care au auzit de Ptolemeu sa inteleaga mai bine una dintre lucrarile sale cele mai importante: "Tetrabiblos (Tratat sistematic asupra astrologiei)". Volumul de fata contine si "Centiloquium (Roadele Tetrabiblosului)".

Lucrarea are cateva puncte forte care merita sa fie amintite. Pe de o parte introducerea ampla care fixeaza opera lui Ptolemeu, dar care prezinta si diversele puncte de vedere emise de-a lungul timpului, oferind de asemenea si informatii cu privire la perioada in care a fost scrisa opera. Aceasta introducere este extrem de utila oricarei persoane care nu are cunostinte ample in aceasta directie pentru ca permite intelegerea contextului in care a fost elaborata cartea. Apoi tratatul in sine este pe de o parte accesibil, pe de alta parte foarte bine structurat, cu parti care se completeaza pentru a-l ajuta pe cel care doreste sa inteleaga mai multe despre astrologie sa patrunda pas cu pas misterele acestui tip de cercetare si previziune.

Intai avem prezentate elementele generale, dar importante, pentru astrologie, inclusiv cum este posibila cunoasterea prin intermediul ei si in ce masura, despre forta planetelor, despre planete benefice si malefice si asa mai departe. Apoi Ptolemeu ne ajuta sa intelegem, in Cartea a II-a, "procedurile pentru tratarea in amanuntime a acelor probleme aflate intre limitele posibilitatii acestui soi de prevestire, mentinand peste tot metoda naturala a expunerii" (p 73). Dupa aceasta parte mergem si mai in amanunt, pentru a afla partea predictiva referitoare la fiecare individ in parte, pentru ca apoi sa se ajunga la unele elemente importante pentru fiecare persoana in parte: reputatie, copii etc.

Tetrabiblos este urmat de "Centiloquium sau O suta de aforisme de Claudiu Ptolemeu; numit si Roadele Tetrabiblosului", toate fireste legate de astrologie insa cu impact in multe zone – constructii, viata personala s.a.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *