bucharest tech week 2021

Tetra Pak® premiază absolvenții primului program de educație ecologică prin realitate virtuală din țară

„Caravana cu Potențial” – un proiect de responsabilitate socială al companiei Tetra Pak, care îmbină realitatea virtuală cu educația ecologică într-o experiență unică de învățare interactivă.

60 de clase de gimnaziu din 20 de școli din județele Galați, Bacău și Vrancea au fost vizitate în luna mai de „Caravana cu Potențial”, proiectul care îi încurajează pe elevi să colecteze ambalaje din materiale diferite și să le separe în patru categorii de deșeuri, într-un univers animat.

Elevii din primele 3 clase în ordinea punctajului obținut au câștigat premii constând în excursii și rechizite speciale. Este vorba despre clasele a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Pechea, județul Galați, și de clasa a VII-a D din Școala Gimnazială Nr. 10 din Bacău.

Caravana cu Potential KV

„Prin «Caravana cu Potențial» încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor tinerei generații, combinând una dintre cele mai presante probleme ale momentului, sustenabilitatea resurselor, cu noile tehnologii. În acest sens am ales să creăm un joc de realitate virtuală menit să crească nivelul de conștientizare al adolescenților în legătură cu importanța reciclării. În acest an, în jur de 1500 de elevi au învățat să colecteze selectiv prin joacă iar peste 50 de profesori au înțeles cum pot face ora de educație ecologică mai atractivă, în cadrul celor 3 sesiuni de formare.” – Aliki Mimilidou, Environment Officer, Tetra Pak South Eastern Europe

Andrei Coșuleanu, președinte al asociației Act for Tomorrow: „Educația ecologică reprezintă o componentă cheie pentru asociația noastră. Echipa noastră își pune la dispoziție resursele pentru a crea noi metode de învățare prin care elevii să poată asimila mai ușor noțiunile de bază din domeniul protecției mediului și să conștientizeze importanța schimbării de mentalitate și comportament cu privire la felul în care ne raportăm la natură, atât la nivel individual, cât și sistemic. În plus, în cadrul acestui proiect specialiștii noștri în ecologie au susținut 3 sesiuni interactive de pregătire pentru profesorii pasionați de e.”

„Calatoria în realitatea virtuală, realizată în cadrul proiectului «Caravana cu Potențial», a fost interesantă și unică. Am înțeles cât de important este să îngrijim și să respectăm mediul în care trăim, pentru a păstra echilibrul ecologic și pentru a avea o viață sănătoasă. Considerăm că oportunitatea oferită a fost ca o rampă de lansare spre un viitor mai bun. – Mariana Păun, profesor la Școala Gimnazială nr. 3 din Pechea, câștigâtoare a premiului I.

Despre Act for Tomorrow

Act for Tomorrow este un ONG creat de o echipă de oameni pasionați și dedicați, care și-au propus cu resursele lor să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile și curate. Își concentrează resursele și know-how-ul pentru realizarea unor proiecte sub umbrela sustenabilității și a creativității care să aibă impact direct atât asupra cetățenilor, cât și a zonelor defavorizate din România și sunt implicați în sfera domeniilor de mediu, dezvoltare durabilă și voluntariat.

Mai multe informații despre Act for Tomorrow sunt disponibile pe www.actfortomorrow.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *