metalshow

Teste de autocunoastere

Editia a II-a
Jim Barrett
Editura C.H. Beck

“Cunoaste-te pe tine insuti! Aceasta este prima regula a celor care vor sa reuseasca in viata. Insa multe persoane au insusiri pe care nu le constientizeaza sau nu le folosesc niciodata.” sta scris pe coperta 4 a lucrarii Teste de autocunoastere. Iar afirmatiile sunt adevarate.

Orice om are vise, aspiratii, dorinte. Personal si profesional. Se vede ajungand sa ocupe o anumita pozitie intr-o anumita companie, considera ca are unele abilitati care l-ar recomanda pentru o cariera intr-un domeniu sau altul s.a.m.d. Cum ar putea sa fie insa sigur care este lucrul care i se potriveste cel mai bine? Cunoscandu-se foarte bine si afland cat mai multe direct (dupa cum reactioneaza in anumite situatii) si indirect – prin intermediul unor teste specializate si relevante.

Lucrarea de fata incepe prin a prezenta modul in care se lucreaza cu testele – cum trebuie sa fie rezolvate, care e timpul de rezolvare, modul de interpretare etc. Odata stabilite aceste detalii se <intra direct in paine>.  In ordine, intai sunt oferite si cititorii pot sa afle mai multe despre aptitudinile lor, apoi se trece la partea de chestionare de personalitate si, in sfarsit, unele teste de motivatie.  Lucrarea se incheie cu nomenclatorul de profesii unde toti cei ce cumpara aceasta carte si rezolva testele au ocazia de a vedea ce profesie li se potriveste cel mai bine.

In concluzie se poate afirma ca Teste de autocunoastere este o carte ce permite identificarea punctelor tari, a aptitudinilor si ofera o idee cu privire la domeniile cele mai potrivite si la profesia cea mai nimerita pentru fiecare dintre cei ce vor alege sa o parcurga cu atentie si cu onestitate. Este o lucrare pentru intimitate – testele se fac in liniste, pe indelete cu obiectivitate – daca se doreste obtinerea unor rezultate utile.

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *