Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Testamentul nou nout

O comedie plină de imaginaţie –

Din 20 noiembrie în cinematografe

DUMNEZEU EXISTĂ!
(LOCUIEȘTE ÎN BRUXELLES)

Independența Film anunță ca în data de 20 noiembrie va avea loc premiera în cinematografele din România a comediei TESTAMENTUL NOU NOUȚ/LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT în regia lui Jaco van Dormael, unul dintre cei mai originali cineaști ai momentului, cunoscut publicului din România pentru filmul Mr. Nobody.

Din distribuție fac parte: Benoît Poelvoorde (The Price of Fame, 3 Hearts), Catherine Deneuve (Potiche, 3 Hearts), Yolande Moreau (Henri), François Damiens (La Famille Belier), Pili Groyne (Two days, one night).

Pili Groyne joacă rolul fiicei lui Dumnezeu, Ea, și regizorul a întâlnit-o cu câțiva ani înainte de acest film. A păstrat-o în minte pentru că încă de pe atunci „era o fetiță care deținea o mare putere.” De la primele probe de casting, inteligența ei emoțională a fost cea care l-a convins pe Dormael că Pili este făcută pentru acest rol.

Sinopsis

Dumnezeu există!

El locuiește în Bruxelles, și se poartă oribil cu cu soția sa și fiica lor, Ea, care are 10 ani.

Dacă despre fiul lui (JC) știm o mulțime de lucruri, despre Ea nu știm mai nimic. Pentru că nu mai suportă modul în care tatăl ei se comportă cu oamenii, Ea se revoltă, intră în biroul acestuia și trimite tuturor prin SMS datele la care se vor stinge din viață, apoi fuge de acasă.

Pentru unii oameni, vestea nu va aduce nimic nou, dar altora le va schimba complet viața.

“O asemenea poveste divin de amuzantă va deveni cu siguranță un film de referință” – The Upcoming

“E irezistibil de amuzant și-ți dă o nemaipomenită stare de bine.” – Hollywood Reporter

“Van Dormael adresează această întrebare tuturor: ce ai face dacă ai mai avea X zile de trăit?” – Variety

„Regizorul belgian ne prezintă o satiră originală și plină de energie.” – The Guardian

“Cu un plot jucăuș, delicios și permanent amuzant, cu această fantezie despre Dumnezeu, regizorul Belgian livrează cel mai important film al său de la Toto the Hero (1991).“ – Screen Daily

„Testamentul nou-nouţ are acea prospeţime atât de rară printre premierele din cinematografele noastre. Ajutat de scenografie, muzică şi montaj, van Dormael oferă o fabulă colorată şi sprinţară, care te uimi şi surprinde la fiecare pas. Poate că filmul nu reuşeşte (nici nu îşi propune, de altfel) să ne repoziţioneze în relaţia noastră cu divinitatea, dar este o joacă ce binedispune şi amuză, oferind în final şi o surpriză de proporţii care subliniază cât de diferită ar fi lumea dacă la tastatura computerului lui Dumnezeu s-ar afla cineva cu o perspectivă cu totul specială.“ – Cinemagia

Trailer TESTAMENTUL NOU NOUȚ /LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT:

TESTAMENTUL NOU NOUȚ /LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT a fost proiectat anul acesta la Festivalul Internațional de Film de la Cannes în Quinzaine des Réalisateurs.

Filmul lui Dormael reprezintă propunerea Belgiei pentru Premiile Oscar ce vor avea loc pe 28 februarie 2016. Nominalizările vor fi anunțate pe 14 ianuarie.

Bucuresti, 04.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *