free download 78 travel guides written by experts

Termenul limita pentru inscrierea la premiul pentru integrare sociala

în valoare de 295 000 euro, se extinde până la 1 decembrie 2008

Datorită interesului foarte mare manifestat în societate, termenul limită pentru depunerea formularelor de aplicare la Premiul pentru Integrare Socială al Fundaţiei ERSTE, în valoare de 295 000 EURO, se prelungeşte până pe data de 1 decembrie 2008. Fundaţia ERSTE anunţă extinderea perioadei de înscriere pentru proiectele care îşi propun schimbarea socială şi crearea unei societăţi a egalităţii de şanse şi oportunităţi pentru toţi membrii. Organizaţiile non-profit, administraţiile publice, iniţiativele private şi membrii societăţii civile, comunităţile religioase şi reprezentanţii mass-media cu sediul în Bosnia şi Herzegovina, Croaţia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Slovenia pot aplica pentru acest premiu, în valoare totală de 295, 000 EURO.
Premiul Fundaţiei ERSTE va fi acordat în luna iunie 2009.

Recompensarea angajamentului şi eforturilor susţinute prin acordarea de sprijin financiar proiectelor câştigătoare – şi anume zece premii şi zece menţiuni de onoare – este doar unul dintre beneficiile acestui program. 60 de finalişti vor fi invitaţi să participe la ceremonia de acordare a premiilor, care va avea loc în Bucureşti, în iunie 2009. În cadrul acesteia va fi prezentat un material video cu toate iniţiativele finaliştilor. Astfel, aceştia se vor bucura de o platformă publică care va capta atenţia şi va asigura o vizibilitate crescută a activităţilor lor. De asemenea, premiul le va oferi finaliştilor diverse oportunităţi de socializare , inclusiv cu potenţiali parteneri şi sponsori.

Proiectele vor fi evaluate în funcţie de eficienţa lor şi de beneficiul pe care îl aduc societăţii. Pe parcursul procesului de selecţie, un comitet de evaluare va selecta o listă de 100 de semifinalişti. Apoi, juriul internaţional format din 16 experţi va evalua această listă şi va alege 60 de finalişti. În cea de-a doua etapă de selecţie, juriul va selecta cele 10 proiecte câştigătoare şi cele 10 menţiuni de onoare.

Toate iniţiativele ce susţin integrarea socială – înţeleasă ca o sumă de activităţi care au ca scop final crearea unei societăţi stabile şi corecte, şi care include şi grupurile dezavantajate sau persoanele cu nevoi speciale – pot aplica pentru acest premiu. Deşi implicarea socială este uşor de explicat şi de înţeles, ea nu este un dat, ci înseamnă să îi ajuţi pe cei care nu se pot ajuta singuri. Minorităţile etnice şi sociale, persoanele cu dizabilităţi, victimele traumelor, copiii şi adulţii aflaţi la marginea societăţii pot beneficia de pe urma acestor programe.

De la înfiinţarea sa la începutul anului 2008, Premiul Fundaţiei ERSTE a evoluat considerabil din punct de vedere al scopului şi al dimensiunii: valoare premiului a crescut de aproximativ cinci ori, de la
60,000 EURO în 2008 până la aproximativ 300,000 EURO în 2009, iar lista de ţări care se pot înscrie în program s-a extins şi ea. “Obiectivul nostru este foarte clar: acordarea sprijinului nostru cât mai multor proiecte inovative şi relevante”, declară Boris Marte, Membru în Consiliul de Conducere al Fundaţiei ERSTE. “Un obiectiv de calibrul celui menţionat mai sus implică cu siguranţă şi extinderea continuă a activităţilor noastre – iar acest pas foarte important este doar primul dintr-o serie de activităţi pe care vrem să le iniţiem”, a adăugat.

Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială face parte din programul Social al Fundatiei ERSTE. Programul are ca obiectiv conturarea unei societăţi în Europa care să permită participarea egală a tuturor indivizilor, care îşi pot asuma responsabilitatea spre folosul binelui public.

Dosarele de aplicare pot fi înscrise până pe data de 1 decembrie la următoarea adresa web: www.integrationaward.org. Formularul de înscriere în concurs poate fi descărcat, completat şi apoi reîncărcat online sau poate fi trimis prin e-mail, la adresa: hajnalka.bessenyei@erstestiftung.org

Bucuresti, 13.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *