free download 78 travel guides written by experts

Terinte acuza

1] Terinte acuza: legi pentru pensionari deturnate din inconştienţă sau rea-voinţă

In cadrul unei conferinte de presa sustinute duminica, senatorul dr. Radu Terinte, presedintele Filialei Judetene Iasi a Partidului Conservator, s-a aratat dezamagit de faptul ca legile in favoarea pensionarilor propuse de PC sunt sabotate de catre parlamentarii PNL, PD sau PSD. Astfel, legea privind constituirea fondului de solidaritate pentru pensionari, prin taxa de 1% din profitul firmelor cu cifra de afaceri de peste 100.000 EUR si legea privind protectia chiriasilor din casele nationalizate au primit rapoarte negative din partea comisiilor din Camera Deputatilor, desi la dezbaterile din plenul Senatului, conservatorii reusisera sa obtina votul majoritatii parlamentarilor.

„Consider ca niste legi bune propuse de Partidul Conservator, foarte necesare pensionarilor sunt pe cale de a esua din inconstienta sau rea-vointa colegilor parlamentari din PNL, PD sau PSD. Din cauza domniilor lor, oameni in varsta sunt pusi in situatii delicate, practic fiind aruncati in strada, in conditiile in care nicio banca nu le poate oferi credite ipotecare din cauza varstei lor, iar pretul de piata al chiriilor este cel putin dublul veniturilor unui pensionar.” – a declarat senatorul dr. Radu Terinte.

Conservatorul s-a aratat nedumerit in privinta faptului ca parlamentari ce au adunat milioane de voturi cu sloganul „Sa traiti bine!” sau parlamentari care se auto-declara social-democrati, deci in favoarea celor cu probleme sociale, s-au abtinut la vot sau au votat impotriva in momentul in care s-a pus o problema atat de importanta pentru proprii lor votanti.

„Ii intreb public pe colegii parlamentari de Iasi cum vor explica pensionarilor ieseni voturile negative date de ei sau de colegii lor in parlament si il intreb pe primarul Nichita daca a fost consultat de colegii deputati si senatori din PSD in legatura cu problema chiriasilor din casele nationalizate. In aceasta toamna, administratia locala va trebui sa gaseasca solutii pentru cei ce vor fi aruncati in strada prin retrocedarea caselor nationalizate, in conditiile in care si asa la Iasi nu s-au mai construit locuinte sociale de cativa ani.” – concluzioneaza Radu Terinte.

2] Primii 10 copii vor avea biblioteci personale prin programul „Si ei au dreptul sa citeasca!”
La 2 saptamani de cand a fost lansat oficial de catre senatorul Radu Terinte, programul „Si ei au dreptul sa citeasca” incepe sa dea roade. Astfel, conservatorii au primit din partea iesenilor peste 500 de volume, cuprinzand atat manuale scolare si carti de pregatire profesionala, cat si literatura clasica.

„Ma bucura faptul ca principalii donatori sunt persoane de varsta a treia, care au inteles esenta initiativei noastre si au facut donatii importante ca valoare pentru copiii cu rezultate bune la invatatura si situatii materiale precare. Are loc astfel un transfer de posibilitati de la o generatie care s-a afirmat si s-a realizat profesional catre noua generatie de ieseni, cei care reprezinta viitorul judetului si al tarii si care au nevoie de o cultura solida. „Si ei au dreptul sa citeasca!” incepe, astfel, sa isi produca primele efecte, primele 10 biblioteci personale urmand sa fie constituite pentru 3 copii din municipiul Iasi si 7 din comunele judetului. Multumesc pentru asta iesenilor donatori de carte.” – declara initiatorul proiectului, dr. Radu Terinte, cunoscut si ca „Senator al Copiilor”.
    
Programul „Si ei au dreptul sa citeasca!” a fost lansat pe 1 iunie si se va finaliza la 15 septembrie 2007. In cadrul sau, cateva sute de copii din judetul Iasi vor beneficia de constituirea de biblioteci personale, copiii fiind selectionati dupa criterii sociale si dupa rezultatele la invatatura. Programul face parte din proiectul politic personal al senatorului PC dr. Radu Terinte, dedicat copiilor din judetul Iasi.

Bucuresti, 18.06.2007 {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *