free download 78 travel guides written by experts

Terapia de 30 de minute pentru managementul furiei

Ronald T. Potter-Efron și Patricia S. Potter-Efron
Editura ALL

„Oricarei fiinte umane i se intampla sa se infurie din cand in cand.” (p. 7) Iata de ce un ghid menit a-i ajuta pe cei care au probleme cu gestionarea crizelor de furie este extrem de util.

“Terapia de 30 de minute pentru managementul furiei” prezinta, intr-un stil accesibil (capitole concise, toate incepand cu „Ce trebuie sa stiti” si avand si „Cum sa mergeti mai departe”, sectiune cu sfaturi, recomandari si exemple care va vor ajuta sa gestionati mai bine fiecare „parte” a furiei) si concis informatii si, mai ales, sfaturi care va vor ajuta sa iesiti mai usor din situatiile tensionate, fara a da curs impulsurilor maniei.

Cartea este structurata „in trei parti mari. Prima parte consta dintr-un grupaj de capitole menite sa va ajute sa identificati singuri punctele dumneavoastra problematice, gata sa se inflameze. (…) Partea a doua va va ajuta sa a fixati tinte realiste pentru a va gestiona furia. Partea a treia se ocupa de aspectul practic al problemei: tehnici specifice pe care le puteti folosi pentru managementul furiei, alaturi de un capitol dedicat identificarii altor emotii pe care le experimentati, pe langa furie, si modalitati de a va pune in locul altora si chiar un capitol despre iertarea de sine, in cazul in care aveti obiceiul sa va indreptati o mare parte din furie spre propria persoana.” (pp. 7-8).

Fiecare capitol include exercitii – veti avea nevoie de un carnet de notite – care sa va ajute sa constientizati frecventa crizelor de furie, a motivelor care va manie etc. si a rezultatelor dobandite in urma implementarii recomandarilor oferite in cadrul cartii. Volumul se constituie asadar intr-o lectura nu doar placuta si usor de urmarit, ci si utila, lucru cu atat mai important cu cat zilnic avem numeroase situatii in care ne infuriem. Sfaturile sunt usor de pus in practica, insa doar cu exercitiu si perseverenta se va constata o reala schimbare a comportamentului si o mai buna gestionare a momentelor de furie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *