Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Tendințele anului 2020: Atmosferă relaxată, culori sobre și decoruri interioare somptuoase

Dacă în anul 2019 s-a pus accentul pe culorile puternice, precum burgundy, culori care impresionează și ies în evidență, în 2020 se pune accentul pe culori naturale, culoarea acestui an fiind inspirată de mare și ocean. Se păstrează totuși în centrul atenției și tonurile de verde, in special în cazul evenimentelor desfășurate în aer liber.

De aceea, în cazul spațiului de evenimente, se pune accentul pe decorurile naturale și pe evenimentele desfășurate în aer liber, pe terase înverzite și înflorite, în localuri situate în parcuri pline de verdeață sau pe malul lacului, cum este Parcul Lacul Tei.

În cazul spațiilor interioare, în special în cazul nunților de iarnă și toamnă, se pune accentul pe decorurile fastuoase, cu copaci interiori, naturali sau artificiali, cu aranjamente florale impunătoare și saloane aerisite, spațioase și luminoase, fie că beneficiază de lumini naturale sau artificiale puternice. Un avantaj important îl vor deține saloanele cu terase potrivite pentru a fi amenajate ca spații de fumat sau ca zone pentru cununii și recepții informale.

Ca și în cazul decorurilor pline de flori, în cazul rochiilor de mireasă tendința este de a atrage atenția și de a ieși în evidență folosindu-se decorațiuni în formă de flori 3D pentru impodobirea rochiilor, în special în cazul rochiilor simple, cu o croială fluidă sau în cazul celor stil prințesă. Accesoriile mireselor se vor combina cu coafuri simple cu aspect lejer dar studiat și un machiaj nude, adaptat personaliății fiecărei mirese.

The President tendinte

Scaunele Chiavari se păstrează în tendințe și în acest an, oferind evenimentului un aer elegant și boem în același timp, în special în cazul nunților în care atmosfera este voit relaxată, prin ținută, culori și amenajare.

Cerința pentru florile criogenate a crescut în acest an, tot mai mulți furnizori de artă florală oferind criogenarea buchetului miresei ca bonus, precum și aranjamente florale în apă sau din flori criogenate pentru mese. Buchetul miresei a devenit mult mai mare și, în funcție de stilul folosit, poate fi alcătuit din atât flori ample, cu aspect impunător, cât și din flori simple, asemănătoare cu cele de câmp.

În 2020, Candy Bar-urile cu dulciuri și fructe continuă să fie la mare căutare, atât pentru nunți, cât și pentru botezuri, fiind împodobite cu florile și culoarea vedetă a evenimentului.

Barurile cu specific diferit sunt alte tendințe culinare ale anilor trecuți care s-au păstrat, fie că vorbim despre Fruit Bar – un bufet de fructe ce combina fructe exotice și românești, frumos aranjate sau despre Cheese Bar-ul cu sortimente diferite de brânzeturi.

Colțul special amenajat pentru fotografii (photo-cornerul) a devenit un „must have” al fiecărei nunți, alături de cabina foto (Magic Mirror), o fotografie cu fiecare cuplu invitat, alături de miri, fiind printre cele mai cautate și folosite mărturii de nuntă.

Întrucât culoarea dominantă a anului 2020 este inspirată de nuanțele marine (albastrul ocean, negrul intens, verdele oxigenat, mai rece, sau albul inspirat de nisip), pe aceste culori se va pune accentul la alegerea culorii dominante a evenimentului, precum și pentru tot ce înseamnă papetăria de nuntă (invitații, plicuri, meniuri, place card-uri etc.)!

Articol scris de Corin Romanescu, Proprietar și fondator al Centrului de Evenimente The President

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *