free download 78 travel guides written by experts

Telejurnalul matinal de la TVR 1 are un nou look

Din 23 octombrie, de luni până vineri, două ore de hard news şi informaţii utilitare, cu Radu Tudor şi Oana Dobrescu

Din 23 octombrie, telespectatorii TVR 1 vor fi conectaţi la actualitate încă de la ora 7.00, când Radu Tudor şi Oana Dobrescu îi vor întâmpina la pupitrul Telejurnalului matinal. Timp de două ore, românii vor beneficia de un program complex şi dinamic de ştiri şi informaţii utilitare, menit să „lanseze” ziua din perspectiva interesului publicului, generând totodată o stare tonică, pozitivă.

Noul Telejurnal matinal va fi un program de hard news care va include şi utilitarele de dimineaţă, unul dintre punctele sale forte fiind rubrica de trafic. Difuzată la fiecare 15 minute, cu informaţii rutiere utile, rubrica este destinată românilor din întreaga ţară care se pregătesc să plece de acasă şi vor să ştie care sunt zonele aglomerate şi ce rute alternative pot alege.

Printre rubricile cu care matinalii de la TVR 1 îşi vor aştepta telespectatorii se numără: „Trafic la sfert” (informaţii despre starea traficului în capitală şi în ţară, recomandări şi avertizări), „Părinţi şi copii” (informaţii de parenting şi sănătate, aduse de Camelia Csiki), „Cool-Tura” (evenimente culturale şi premiere pentru weekend, cu Andrei Bărbulescu), „Stilul tău” (Albertina Ionescu face o incursiune în zona de informaţie artistică şi de stil de viaţă urban), „Agenda digitală” (Elena Crăciun şi Mihai Melinescu vorbesc despre Internet, noile tehnologii şi gadgeturi), „Cuvântul zilei” (o pastilă pe zi despre folosirea corectă a limbii române, cu Albertina Ionescu), „Buget personal” (informaţii despre cursul valutar, dobânzi bancare, credite, oferte), „Tichet de vacanţă” (zone turistice din ţară şi din străinătate). Acestora li se adaugă, desigur, rubricile de „Sport” şi „Meteo”.

Telejurnalul matinal de la TVR 1 va fi difuzat în două segmente, pe intervalele orare 07.00 – 7.50, respectiv 8.00 – 8.50, formatul emisiunii permiţând prezenţa unui invitat în studio, atunci când dialogul cu acesta este relevant în prezentarea evenimentelor zilei.

Oana Dobrescu şi-a început cariera în Televiziunea Română în 2003, la TVR Iaşi. A fost, pe rând, reporter, redactor şi prezentator în cadrul Redacţiei Stiri, dar a realizat şi moderat şi emisiuni dedicate tinerilor, emisiuni de dezbateri, Revista Presei Regionale, programe estivale sau ediţii speciale. În 2008, odată cu lansarea TVR 3, Oana a prezentat Jurnalul Regional de la Iaşi. Din martie 2011 a prezentat Jurnalul Cultural, la studioul din Bucureşti şi a realizat ştiri şi reportaje jurnal şi pentru rubrica Legendele Oraşului. Din septembrie 2012, Oana a acceptat o nouă provocare şi a intrat în echipa ştirilor la Departamentul Emisiuni Informative şi Sport.

Bucuresti, 22.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *