Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Teledonul “Romani impreuna” a adunat peste 1.000.000 de Euro pentru victimele incendiului

de vineri noaptea

Duminica seara, posturile de televiziune Intact (Antena 1, Antena Stars, Euforia TV, ZU TV si Antena 3) au difuzat simultan teledonul “Romani impreuna” prezentat de Dan Negru si Mihai Gadea. Intr-un gest extraordinar de solidaritate, timp de 4 ore, peste 40 de vedete, vedete ale trustului (Andreea Berecleanu, Simona Gherghe, Nea Marin, Delia, Nicolai Tand, Dan Capatos, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea, Catalin Scarlatescu, Mirela Vaida, Alina Puscas, Rocsana Marcu, etc.) alaturi de alti artisti, sportivi, cantareti, (Ilie Nastase, Ivan Patzaichin, Nicolae Voiculet, Calin Goia, Marcel Pavel etc.) au mobilizat o tara intreaga si au reusit sa adune, pana in momentul de fata, peste 1. 000.000 Euro pentru victimele tragediei petrecute vineri seara in clubul Colectiv. Romani de toate varstele si din toate categoriile sociale si-au aratat solidaritatea cu victimele tragicului incendiu de vineri seara. De la oameni de afaceri care au donate zeci de mii de euro pana la batrani care si-au donat pensiile sau copii dispusi sa renunte la alocatii, cu totii s-au alaturat demersului de solidaritate initiat de trustul Intact. Cazul celor cinci copii ramasi orfani dupa ce mama lor, femeie de serviciu in clubul bucurestean, a murit in incendiul de vineri noaptea a impresionat o tara intreaga. Duminica seara, acestia au primit din partea primariei un apartament cu 3 camere. "Sunt şi eu emoţionat. Am ocazia în această seară să vă ofer, în numele locuitorilor din Bucureşti, în numele Consiliului General, cheia unui apartament de trei camere. Să fiţi în continuare puternici! " le-a transmis primarul interimar al Capitalei. Cei cinci copii au avut parte şi de o surpriză din partea Fundaţiei "Mereu Aproape": „Veţi avea 4.000 de lei pe lună din partea Fundaţiei Mereu Aproape. Vă adoptăm. Vom avea grijă să puteţi plătit tot la această casă. O să vină şi burse, ca ei să poată merge toţi la şcoală. Partenerii noştri se vor asigura că pot avea o cale dreaptă" a promis Alessandra Stoicescu, presedintele Fundatiei “Mereu Aproape”.

Demersurile de ajutorare ale victimelor au inceput deja. “Toate sumele colectate în fondul de solidaritate sunt utilizate numai pentru nevoile victimelor. Costurile operaționale nu sunt achitate din acest fond, ci din alte fonduri ale fundatiei. Pentru început, pentru fiecare familie care a avut o persoană decedată am alocat un buget de 10.000 lei (ajutor de înmormântare). In cursul zilei de ieri au fost virate primele sume. Pe măsură ce avem datele de identificare vom transfera și pentru celelate familii. În următoarea perioadă, Fundația Mereu Aproape va înființa o comisie medicală, cu personalități medicale relevante, ce va stabili prioritățile cazurilor medicale și alocarea sumelor necesare acestora. Sumele donate prin SMS vor fi disponibiile în fondul de solidaritate în termen de minimum 180 de zile, timp necesar colectării și transferului acestora de către companiile de telefonie”, au declarant reprezentanti ai Fundatiei Mereu Aproape. “Dragii mei, in urma teledonului organizat de trustul Intact si Fundatia Mereu Aproape, am inceput contactarea familiilor celor decedați in tragedia din Colectiv. Fiecare familie primește un ajutor de înmormântare de 10 mii de RON! Avem dificultăți in a contacta familiile! Va rog, daca ii cunoașteti, sa ne ajutați sa luam urgent legătura cu ei. Avem nevoie de date pentru virarea sumei. Puteti scrie la adresa de e-mail: office@fundatiamereuaproape.ro” a fost mesajul postat de Alessandra Stoicescu pe o retea de socializare.

Liniile de donare vor fi deschise pana la sfarsitul acestei saptamani. Se poate dona prin SMS la numărul 8848 (2 euro / SMS, TVA inclus), în conturile Fundaţiei Mereu Aproape: CONT LEI: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500, DESCHIS LA BRD / CONT EURO: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500, DESCHIS LA BRD sau de pe reţeaua de telefonie fixă a Telekom: 0 900 900 303 PENTRU A DONA 3 EURO/ 0 900 900 305 PENTRU A DONA 5 EURO/ 0 900 900 301 PENTRU A DONA 10 EURO.

Bucuresti, 03.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *