Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Tehnologiile Milestone Systems, prezentate în cadrul evenimentului „Smart Cities of Romania”

Tehnologiile şi produsele Milestone Systems pot fi testate de vizitatorii evenimentului „Smart Cities of Romania”. În cele două zile dedicate evenimentului (10-11 octombrie, Bucureşti), vizitatorii au oportunitatea de a descoperi modul de integrare al software-ului de video management Milestone cu diferite alte aplicaţii sau soluţii hardware dezvoltate de companii partenere. Această platformă permite proiectarea unor soluţii personalizate, potrivite pentru supravegherea oraşelor, îmbunătăţirea traficului, gestionarea alertelor, managementul mulţimii sau al clădirilor.

„Smart Cities of Romania” se află deja la a treia ediţie şi reuneşte reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Administraţiei Publice centrale şi locale precum şi reprezentanţi ai mediului privat, universitar şi ambasade. Sunt aşteptaţi peste 500 de participanţi, scopul principal al evenimentului fiind acela de a afla soluţii optime pentru dezvoltarea unui plan urban pentru România. Acest proces este posibil doar prin transferul de cunoştinţe şi prin analiza proiectelor realizate cu succes.

Milestone VMS la Smart Cities of Romania cu Parking Spotter

Tehnologii Milestone IP, pentru Oraşe Inteligente

Proiectarea unui Oraş Inteligent a devenit o sarcină din ce în ce mai dificilă, din cauza creşterii populaţiei urbane, a numărului de infracţiuni, a limitărilor de buget sau a modificărilor de mediu. Cu toate aceastea, cu ajutorul instrumentelor potrivite într-un timp relativ scurt pot fi obţinute o serie de rezultate pozitive.

Software-ul de video management creat de Milestone este în acest moment cel mai performant sistem de acest gen, fiind considerat platforma optimă pentru toate implementările de supraveghere video şi de înregistrare. Aplicaţia se bazează pe o platformă deschisă cu un API publicat şi disponibil oricărui dezvoltator terţ ce doreşte să personalizeze funcţionalitatea VMS-ului. Astfel, platforma permite utilizatorilor să adauge diferite module de securitate şi să adapteze soluţia în funcţie de fiecare implementare.

Parking Spotter – un proiect românesc, premiat

Conceptul de Oraş Inteligent a trecut graniţa securităţii fizice. Aceasta rămâne bineînteles una dintre responsabilităţile principale ale instituţiilor publice, siguranţa cetăţenilor fiind primordială. Însă, un Oraş inteligent înseamnă şi implementarea de soluţii ce pot îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor. Parking Spotter este o soluţie bazată pe software-ul Milestone dezvoltată de o echipă din România. De altfel, Parking Spotter a adus şi primul premiu la concursul Milestone Community Kickstarted al unei echipe din ţara noastră.

Parking Spotter poate analiza datele provenite de la camerele de supraveghere video amplasate în parcări și poate transmite informații atât șoferilor, cât și managerilor unor astfel de locații. Șoferii vor putea afla locaţia celor mai apropriate locuri de parcare, iar managerii pot să îşi îmbunătăţească activităţile operaţionale. Baza de date a aplicaţiei permite gestionarea tuturor parcărilor dintr-un oraş sau ţară, indiferent că vorbim de parcări publice, sau cele dispuse în jurul aeroporturilor, stadioanelor sau centrelor comerciale. Cu alte cuvinte, acesta este un exemplu excelent de combinare a tehnologiei de supraveghere video cu alte sisteme, rezultatul final având capabilitatea de a schimba modul în care oamenii trăiesc şi modul în care companiile îşi desfăşoară activitatea operaţională.

Aplicaţia Parking Spotter poate fi testată în cadrul evenimentului „Smart Cities of Romania”, în cadrul standului Helinick, distribuitor Milestone, soluția fiind construită pe baza imaginilor furnizate de camerele Axis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *