Shadow

Tehnologia Curv®- secretul Samsonite pentru valize ușoare

Curv® – fuziune între ușurință și durabilitate. Materialul revoluționar inclus în carcasele dure ale valizelor Samsonite

De mai bine de 100 de ani, Samsonite a satisfăcut nevoile și a depășit așteptările consumatorilor săi. Cercetările arată că în ziua de azi călătorii caută valize care să fie ușoare și durabile, manevrabile cu lejeritate, care să contribuie activ la reducerea stresului generat de călătorie, dar să și reducă riscul unor taxe suplimentare pentru bagaje în exces. Bagajele cu carcasă dură sunt tot mai căutate, consumatorii căutând valize durabile pentru călătoriile lor.

Samsonite și-a propus să creeze colecții inovative de geamantane cu carcasă dură, care să ofere durabilitate fără a fi însă prea grele. Experiența de zi cu zi ne spune că ușor înseamnă fragil, dar datorită design-ului inteligent, tehnologiei și folosirii materialelor noi, Samsonite contrazice această percepție, oferind două game iconice care și-au adjudecat deja o serie de premii, Cosmolite și Lite-Cube, ambele folosind materialul revoluționar Curv®


Cele două colecții sunt surprinzător de ușoare, impecabil desenate, dar și incredibil de rezistente și puternice.

Folosit cu exclusivitate de Samsonite în domeniul bagajelor, Curv® este făcut dintr-o serie de straturi de polipropilenă țesută. Samsonite a brevetat o procedură ce îi permite să creeze acest material foarte rezistent, folosit la crearea de valize, prin încălzire și compresarea diferitelor straturi de polipropilenă. Materialul este tratat pentru a forma foi incredibil de puternice și ușoare, ce sunt apoi modelate de matrițe în forma carcaselor exterioare de valize.

Curv® este cunoscut și pentru puterea sa de absorbire a diverselor forțe și de rezistență în fața șocurilor, mai ales la temperatură scăzută. De aceea, Curv® este folosit pentru patinele hocheiștilor, protecțiilor tibiei, pentru armurile folosite în industria auto, dar și în armuri anti-balistice.

Procedurile viguroase de testare a produselor Samsonite confirmă faptul că aceste colecții pot face față temperaturilor scăzute și că oferă clienților motive de maximă siguranță. De exemplu, valizele sunt testate pentru rezistență cu un aparat care le rotește – cam ca în mașina de spălat, împreună cu alte obiecte metalice sau de lemn pe post de obstacole. Aceeași valiză este apoi aruncată în sus și în jos la viteză ridicată timp de 50 de cicluri complete, pentru a recrea cât mai fidel condițiile cărora trebuie să le facă față în anii de folosință.

Cosmolite a fost prima colecție Samsonite care folosește Curv®. Designul său în valuri, amintește de scoici și nu este doar uimitor de elegant, ci funcționează și pe post de cocon pentru obiectele dragi și valoroase ale utilizatorului. Gama a fost din start un real succes și este cunoscută drept un obiect iconic în industrie pentru că și-a adjudecat inclusiv un Red Dot Design Award.

Gama complementară Cosmolite, denumită Lite-Cube, oferă consumatorului – fie că e interesat de călătorii de plăcere sau în interes de afaceri, o variantă clasică de valiză cu carcasa dură. Pentru că folosește același material Curv, Lite-Cube este la fel de ușoară și de rezistentă ca și Cosmolite, iar în plus oferă buzunare interioare, ceea ce aduce un plus de confort călătoriilor.

Istorie: Samsonite a fost creat în 1910 de către antreprenorul Jesse Shwayder, din Colorado și a fost denumit inițial Shwayder Trunk Manufacturing Company. Shwayder și-a dat seama rapid care sunt oportunitățile producerii de valize într-o piață în creștere datorită „Goanei după aur” – ce a determinat tot mai mulți călători să meargă dintr-o parte în cealaltă a  Americii în căutarea bunăstării.

Cu o istorie de durată, în care a adunat o serie de inovații în dezvoltarea de valize, brandul a fost mereu un lider de piață pe segmentul valizelor din polipropilenă.

Premiere: Samsonite este cunoscut pentru invențiile sale. Acestea includ lansarea în 1969 a primei valize Samsonite din polipropilenă, denumită Saturn, care oferea o carcasă obținută prin injecție. Acest model revoluționar a devenit mai târziu cea mai răspândită modalitate de a produce valize cu carcasă tare. În 1974, Samsonite a introdus prima valiză pe roți numită Silhouette. Apoi, în 2008, au lansat prima colecție care folosea materialul Curv® – Cosmolite. În 2011, a lansat colecția ultra ușoară B-Lite – cea mai ușoară din lume la momentul respectiv.

Astăzi: Samsonite oferă sute de produse consumatorilor săi din peste 120 de țări din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *