metalshow

TechTeam Akela obtine prima certificare CMMI din Romania

TechTeam Akela, unul din principalii furnizori est-europeni de servicii Outsourcing si solutii software personalizate, anunta obtinerea certificarii conform standardului Capability Maturity Model Integration Level 3 (CMMI-DEV Staged v1.2). TechTeam Akela este astfel prima companie din Romania certificata CMMI, marcand trendul ascendent al pietei de IT romanesti si afirmandu-se ca promotor al calitatii din industrie. In acelasi timp, TechTeam Akela isi consolideaza pozitia pe piata internationala, devenind una dintre primele companii din Europa care obtine certificarea CMMI in noua versiune 1.2, lansata in August 2006.

Certificarea CMMI reprezinta cea mai complexa certificare pentru industria IT, completand standardele ISO si adresandu-se specific activitatilor din industrie. Standardul CMMI este un proiect demarat si finantat de Departamentul Apararii din Statele Unite si este astazi un standard de calitate, performanta si siguranta pentru furnizorii de servicii de IT din intreaga lume. Noua versiune CMMI, lansata in august anul acesta, aduce noi imbunatatiri procedurale si creste semnificativ gradul de dificultate a obtinerii certificarii. TechTeam Akela devine astfel prima companie de software din Europa care se conformeaza acestor noi standarde, o performanta uriasa si un plus de calitate pentru piata din Romania. Eforturile de obtinere a certificarii s-au desfasurat pe o perioada de 18 luni, investitia totala depasind 200.000.euro.

Recunoasterea CMMI incheie un an de rezultate exceptionale pentru TechTeam Akela, un an in care cifra de afaceri a companiei s-a dublat fata de 2005, iar echipa a ajuns la un numar de 180 de specialisti IT, dezvoltatori si consultanti.

Totodata, TechTeam Akela a asigurat bazele dezvoltarii sale viitoare prin stabilirea de relatii pe termen lung cu noi clienti strategici: IBM Global Services, Optaros, Metro Group Information Technology, TeleAtlas, R.L.Polk etc. Colaborarea cu acesti clienti strategici, dublata de garantia oferita de certificarea CMMI deschide noi oportunitati de afirmare pentru companie prin gradul sporit de maturitate, eficienta si calitate a serviciilor oferite.

Comentand pe baza acestei premiere din industria software romaneasca, Lucian Butnaru, cel care a fondat compania in 1998 si astazi ocupa functia de CEO a TechTeam Akela, a afirmat: “Suntem incantati de aceasta recunoastere a eforturilor noastre. Obtinerea certificarii CMMI consolideaza pozitia TechTeam Akela ca furnizor roman de top, dar nu ne vom opri aici. Pentru perioada urmatoare, tintim nivelul maxim din industrie: CMMI Level 5, si avem resursele si motivatia necesare pentru a atinge si acest obiectiv.”

Richard Basque, presedinte si fondator al Alcyonix Group (www.alcyonix.com) si expert autorizat de Software Engineering Institute (SEI) pentru evaluari SCAMPI, a declarat: “Obtinerea certificarii CMMI nivelul 3 reprezinta o performanta deosebita. Desi echipa Akela este formata din oameni tineri, maturitatea proceselor si activitatilor intreprinse este impresionanta. Atat eu cat si echipa de audit pe care am condus-o suntem impresionati de gradul de internalizare a conceptului de “proces” in Akela. Prin atitudinea proactiva si prin metodologiile de colectare, prelucrare si distribuire a informatiilor intre proiecte, Akela demonstreaza ca este o organizatie la fel de adaptiva si deschisa spre invatare ca orice alt mare nume din industria IT”.

Bucuresti, 18.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *