free download 78 travel guides written by experts

Teatrului de Animatie Tandarica

aduce pe scena Grand Cinema & More spectacolele „Motanul incaltat” si „Frumoasa din padurea adormita”

Grand Cinema & More aduce și în următoarele weekend-uri pe scena sălii Epika noi spectacole ale Teatrului de Animație Țăndărică. Piesa Motanul încălțat” se va juca sâmbătă, 6 decembrie, începând cu ora 11:00, iar reprezentația Frumoasa din pădurea adormită”, pe 13 decembrie, începând cu aceeași oră.

Un basm celebru în folclorul european, „Motanul încălțat” face parte din copilăria a numeroase generații de pe tot continentul, având variante în limbi precum italiană, spaniolă, franceză, engleză și germană. Teatrul de Animație Țăndărică adaptează una dintre cele mai cunoscute variante ale basmului, scrisă de autorul francez Charles Perrault, într-un spectacol interactiv cu păpuși și marionete uriașe, muzică și pantomimă. Povestea are drept protagonist un motan năzdrăvan, gata să facă tot ce îi stă în putință pentru a-și ajuta stăpânul. Îmbrăcat cu cizme și costum de cavaler, motanul ia înfățișarea unui mic nobil și pornește alături de fiul cel mic al morarului într-un lung șir de peripeții. În distribuția spectacolului îi regăsim pe actorii Alina Teianu/Andreea Ionescu, Ioan Brancu/Viorel Ionescu, Gabriel Apostol, Mihai Dumitrescu/George Simian, Alina Petrescu/Eugenia Barbu. Reprezentația poartă semnătura regizorului Cristian Pepino.

Spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită” semnat de Teatrul de Animație Țăndărică respectă linia clasică a poveștii. Un povestitor conduce acțiunea cu o baghetă magică, dă tonul schimbărilor de decor și de lumini, „dirijează” acțiunea și îi implică pe spectatori în desfășurarea acesteia. Povestea frumoasei prințese începe atunci când, la botezul său, o vrăjitoare care nu fusese invitată la ceremonie aruncă un blestem asupra micuței, pentru a se răzbuna. Aceasta prevestește că prințesa se va înțepa în deget cu un fus și că acest lucru îi va aduce moartea. Însă o ursitoare vine în ajutor și schimbă blestemul: atunci când prințesa se va înțepa, ea nu va muri, ci va cădea într-un somn adânc din care numai sărutul unui fecior de domn o poate deștepta. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Alina Teianu, Ana Maria Balescu, Ilona Hrestic, Gabriel Apostol, Viorel Ionescu, Adrian Alexandru Neculcea. Reprezentația poartă semnătura regizorului Mihai Gruia Sandu.

Stagiunea culturală 2014-2015 de la Grand Cinema & More aduce în fiecare săptămână spectacole ale Teatrului de Animație Țăndărică, de care se poate bucura întreaga familie. Programul complet al pieselor de teatru pentru copii poate fi găsit pe site-ul www.grandentertainment.ro.

Bucuresti, 02.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *