free download 78 travel guides written by experts

Teatrul Vienez de Copii incheie un nou proiect in Bucuresti

Cel de-al treilea proiect bucureştean „Copiii pe scenă” a fost finalizat aseară, 06 noiembrie, când trupa Teatrului Vienez de Copii a jucat ultima reprezentaţie din stagiunea de anul acesta a spectacolului „Gâlcevile din Chioggia”.

Evenimentul s-a desfăsurat în Centrul vechi al capitalei, la Teatrul Rapsodia din strada Lipscani nr. 53, şi s-a aflat sub Înaltul patronaj al Primarului Bucurestiului, domnul Sorin Oprescu, şi al Primarului şi Guvernatorului Vienei, Dr. Michael Häupl.

Cele opt reprezentatii ale copiilor cu spectacolul „Gâlcevile din Chioggia” s-au desfasurat in regim profesionist, având la dispoziţie costume, decor, muzică, lumini şi mai ales un public numeros care a umplut sala de fiecare dată. În total 55 de copii au urcat pe scena Teatrului Rapsodia şi au fost văzuţi şi aplaudati de un număr de 3350 de spectatori.

În paralel cu proiectul de bază am dezvoltat şi desfăşurat şi alte activităţi. Am fost fericiţi să inaugurăm o noua sală de lucru. Este foarte plăcut să iţi desfăşori activitatea într-un spaţiu nou, curat şi bine dotat. Baumax Romania ne-a susţinut în acest demers, transformând o mica sponsorizare pe care au avut-o în vedere în primă instanţă într-un proiect de renovare în toată regula, oferindu-ne după câteva luni de muncă spaţiul minunat în care lucrăm acum, aflat în Teatrul Rapsodia.

Ne dorim să depăşim graniţele de vârstă, astfel că, pe lângă faptul căa avem grijă ca în componenţa grupelor de lucru să se regăsească toate vârstele de la 7 la 18 ani, pregătim pentru copii şi alte prilejuri de întâlnire: excursii, tabere, petreceri.

In iunie am mers în excursie la Sinaia, iar în august, o parte dintre copiii din trupele bucureşteană şi orădeană au fost invitaţi într-o tabără în Predlitz, Austria. A fost o tabără de teatru şi petrecere a timpului liber în natură, copiii primesc multă libertate, au voie să experimenteze şi în acelaşi timp se gospodăresc singuri şi devin mai responsabili. Iar legăturile de prietenie care se formează sunt un mare caştig.

Ne preocupă în permanenţă şi dezvoltarea echipei de actori-profesori, de aceea în fiecare an se organizează un modul de perfecţionare. Anul acesta echipa de actori coordonatori s-a largit şi a fost invitată pentru o săptamână (în iulie) în Predlitz, Austria, unde regizoarea britanică Diane Trevis a ţinut zilnic ateliere de actorie şi regie.

Urmează stagiunea trupei de copii din Oradea, care se va desfăsura în perioada 4-11 decembrie 2011, la Casa de Cultura a Municipiului Oradea.

Mulţumim sponsorilor care au făcut posibil proiectul “Copiii pe scenă – 2011” :
BCR, UNIQA Asigurari, BRD, BAUMAX, NHR AGROPARTNERS.

Mulţumim partenerilor care ne-au acordat sprijin în activitate, printre care: Cohn&Jansen JWT, United Media, Itsy Bitsy Radio, Radio Romania Cultural, Port.ro.

Teatrul Vienez de Copii si-a început activitatea în România în anul 2008 (are proiecte in Oradea din 2006) si are ca scop dezvoltarea emotională si a abilitătilor de comunicare la copii si adolescenti, prin teatru. Sylvia Rotter, fondatoarea asociatiei, si-a început activitatea în 1994, în Viena, din dorinta de a le trezi copiilor fascinatia pentru marea literatură.

Bucuresti, 07.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *