metalshow

Teatrul si societatea

2. Delincventa juvenila

Teatrul Odeon a initiat, la sfirsitul stagiunii 2004/2005,  un program de cercetare teatrala cu tema Teatrul si Societatea, program care se desfasoara pe parcursul mai multor stagiuni.

Obiectivele majore ale programului sint: transpunerea in limbaj teatral a unor teme si subiecte de maxim interes si impact social, crearea unei legaturi intre spectacolul contemporan si societatea civila.

Programul cuprinde o serie de spectacole-lectura axate pe probleme prioritare ale societatii contemporane, dezbateri la care participa reprezentanti ai ONG, sociologi, psihologi, oameni de teatru, scriitori, jurnalisti, realizarea unui workshop cu un grup de persoane marginalizate, intilniri  in cadrul carora se vor experimenta diverse tehnici de terapie prin teatru.

Violenta domestica intre Revolta si Resemnare a fost tema primului spectacol-lectura, ce a avut loc in luna februarie 2006.

Miercuri, 29 noiembrie a.c, ora 18.30, la Teatrul Odeon,  va avea loc al doilea proiect din cadrul aceluiasi program, avind ca tema Delincventa juvenila.

Pentru spectacolul lectura cu aceasta tema au fost selectate, in urma unui concurs de texte dramatice, doua scenarii (din 14 propuneri):

  • Lumea lui Victor…sau cum poti muri in cinci zile de Robert Hoisan
  • Delincventa juvenila de Catalina Paun
  • Regia spectacolului lectura: Andreea Valean

cu: Antoaneta Zaharia, Camelia Maxim, Mircea Constantinescu, Nicolae Petre, Pavel Bartos, Dimitrii Bogomaz, Florin Dobrovci, Nicolae Urs, Gratiela Teohari, Adrian Draganescu, Ninel Surdu

Robert Hoisan (n. 1980) este absolvent al Facultatii de Relatii Internationale, Bucuresti si, in prezent, lucreaza ca administrator de credite in domeniul bancar.

Catalina Paun (n. 1991) este eleva in clasa a IX-a, la un liceu din Alexandria. A participat la diferite concursuri nationale si internationale (creatie literara, arte, religie, matematica, sah, etc.), la care a obtinut premii, diplome, mentiuni.

Spectacolul lectura va fi urmat de o dezbatere, la care sint invitati sa participe reprezentanti ai ONG de profil, ai Politiei, sistemului juridic, sociologi, psihologi, artisti si oameni de cultura.

Programul Teatrului Odeon, Teatrul si Societatea, este organizat in parteneriat cu agentia de publicitate McCann Erickson.

Bucuresti, 24.11.2006

 

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *