free download 78 travel guides written by experts

Teatrul ODEON si Fundatia Culturala “Camil Petrescu”

va invita luni 11 mai, ora 19, la al treilea spectacol-lectura din cadrul proiectului Dramaturgi de azi la Odeon:

Allegretto Albania

de Stefan ÇAPALIKU

Traducerea: Marius Dobrescu

Cu: Irina Mazanitis, Mugur Arvunescu, Catalina Mustata, Relu Poalelungi, Nicoleta Lefter, Mircea N. Cretu, Dimitrii Bogomaz, Marian Lepadatu

Regia: Cristian Dumitru       

Lectura va fi urmata de discutii cu publicul, in prezenta autorului.

Participa: Dr. Luan Topciu (Ambasada Republicii Albania la Bucuresti)

Stefan ÇAPALIKU s-a nascut in 1965 la Shkodra, Albania si este poet, dramaturg, prozator, eseist. A  absolvit Facultatea de limba si literatura albaneza a Universitatii din Tirana, continuandu-si studiile in Italia si Republica Ceha; stagii de cercetare academica in Italia, Anglia, Statele Unite, America Latina. Din 1998 preda la Academia de Arte Frumose din Tirana. Din acelasi an conduce departamentul politicii de carte al Ministerului Culturii. Din anul 2000 este directorul Institutului „Observatorul Cultural“, Tirana. Membru al Academiei de Arte din Albania. Membru al Comitetului National UNESCO, Tirana din 2000. Premiul pentru cel mai bun dramaturg al anului 1995, urmat de Premiul National „Albdramatica“ pentru dramaturgie (2003). A facut parte din conducerea Teatrului National din Tirana. A publicat poezie, teatru, roman, eseu, studii de estetica in tara, dar si in strainatate (Franta, Polonia). Piesele sale au fost montate in teatre din Shkodra, Tirana, Elbasan: Invitatie la cina (1995),  Metamorfoza (1997), Utopos (2001), Pantofii (2002), Trei cantece de dragoste (2004), Balcan Expres (2005), I am from Albania (2005), Tine usa deschisa (2006), Un inger la etajul 11 (2006), Sfantul Gjon Kryepremi (2009).

Allegretto Albania (2006) a avut premiera la Teatrul Kombëtar din Tirana in 2008. Piesa a fost inclusa in antologia Dramaturgie contemporana din Balcani, editata in 2008 de Fundatia Culturala „Camil Petrescu”, cu sprijinul AFCN, UNITER, Festivalului „Zile si Nopti de Teatru European la Braila” si al Festivalului de Dramaturgie Contemporana de la Brasov.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Bucuresti, 07.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *