free download 78 travel guides written by experts

Teatrul Mignon va propune o intalnire cu valorile clasicului

23 si 27 aprilie – 450 de ani de la naşterea lui William Shakespeare – orele 18:00 “VENUS & ADONIS”, dupa William Shakespeare.

Spectacol Recital.

Selectat la Festivalul „Shakespeare al tuturor”, Craiova 2014 [Cea de a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare se desfăşoară în condiţii speciale, fiind dedicată împlinirii a 450 de ani de la naşterea celui mai mare dramaturg al lumii din toate timpurile, William Shakespeare. Cu acest prilej aniversar, se sărbătoresc şi 20 de ani de la fondarea acestei manifestări teatrale româneşti care şi-a câştigat de-a lungul celor două decenii de existenţă notorietate naţională şi internaţională.]

Cu: Valentina Zaharia
George Popescu (Chitara Clasica)
Regie: Ioana Petre
Concept Scenografic: Andrada Chiriac
Costume: Wilhelmina Arz
O productie a Teatrului Mignon, Bucuresti, 2013

Venus, zeiţa iubirii carnale se indrăgosteşte pentru prima dată de un muritor: Adonis, intruchipare a idealului de frumuseţe masculin. Povestea lor de iubire este un mit celebru.

Shakespeare intervine in mit şi impune acţiunii canoane Aristotelice de timp şi spaţiu, specifice teatrului antic. De asemenea, il face pe Adonis prea tanăr şi dornic mai degrabă de vanatoare, să refuze avansurile zeiţei. Venus insistă iar descrierea dorinţei şi poftelor sale este poate cea mai explicită din opera Shakespeariana.

Conflictul puternic astfel creat, personajele profund dramatice şi structura poemului il fac potrivit pentru o inscenare. Iar opţiunea de a avea un singur actor ca Povestitor, Adonis şi Venus pare cea mai potrivită pentru a servi şi poeziei, componenţei lirice, nu doar celei dramatice ale poemului. Acelaşi rol il are şi muzica live care nu doar acompaniază, ci este un partener de dialog.

REZERVĂRI EVENIMENTE:

Email: contact@teatrulmignon.ro
tel: 0722. 737. 903

Bilete: 30 ron
Teatrul Mignon
Hristo Botev 1

Bucuresti, 17.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *