metalshow

Teatrul Mic revine in lumina reflectoarelor

Toamna aceasta, Teatrul Mic culege roadele stagiunii 2014-2015 care numără nu mai puțin de cinci premiere. Patru dintre spectacole au pornit încă din vară în aventura festivalurilor naționale și internaționale. Luna august a fost marcată de Edinburgh Fringe Festival. La „New Town Theatre – Majestic” cele douăsprezece reprezentații cu spectacolul „39 de trepte”, în regia Gabrielei Dumitru, s-au bucurat de aplauzele sincere și intense ale spectatorilor veniți din toată lumea la festivalul care adună peste 3.000 de spectacole în fiecare an. „39 de trepte” își continuă aventura la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea pe 25 septembrie și la Festivalul Internațional de Film Comedy din Cluj pe 19 octombrie. Pe 20 octombrie, în cadrul aceluiași festival, i se alătură spectacolul „Vania și Sonia și Mașa și Spike”, în regia lui Horia Suru.

După o nominalizare a Anei Ciontea în rolul Mamei și Premiul pentru Debut câștigat de Ana Bianca Popescu în cadrul Galei UNITER, spectacolul „Numele”, în regia lui Vlad Cristache, este invitat pe 1 octombrie la prima ediție a Festivalului de Teatru Excelsior Teen-Fest dedicată adolescenților, selecționat în cadrul Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea și oaspetele Teatrului „Jean Bart” din Tulcea.

Cea de-a 25-a ediție a Festivalului Național de Teatru include în programul ei și numele Teatrului Mic, reprezentat de spectacolul „Casa cu pisici”, în regia lui Radu Iacoban. În cadrul festivalului vor avea loc patru reprezentații, pe 24, 26, 28 și 29 octombrie.

În luna octombrie, „Trei gemeni venețieni”, noul spectacol al Nonei Ciobanu, e marcat de trei date importante. Pe 2 are loc premiera oficială, pe 5 călătorește la Festivalul Național de Comedie de la Galați, iar pe 16 își mută sediul pe bulevardul Magheru, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard organizat de Teatrul Nottara.

La început de stagiune, la Teatrul Mic nu se numără doar festivalurile, ci și premierele. Spectacolul lui Gigi Căciuleanu, „Un Minut de Dans sau UF!!!”, realizat în parteneriat cu Fundația Art Production și care a avut premiera în cadrul Festivalului George Enescu, a fost sold out încă de la primele două reprezentații.

Pe 30 septembrie, la Teatrul Foarte Mic se pregătește să iasă în lume „Inamicul poporului” regizat de Ioana Păun. Spectacolul este realizat de Teatrul Mic în coproducție cu Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în cadrul proiectului ”Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist din România și Estul Europei”, câștigător al Ibsen Scholarship 2014.

Teatrul Mic nu și-a uitat trecutul glorios și nici rădăcinile din Sărindar, iar în toamna lui 2015 culege roadele și promite o revenire în forță.

Bucuresti, 22.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *