free download 78 travel guides written by experts

Teatrul Ion Creanga sarbatoreste Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii

În data de 20 martie a.c., cu ocazia Zilei Internaţionale a Teatrului pentru Copii, Teatrul Ion Creangă va susţine două spectacole în paralel: Războiul bucatelor şi Pălăria cu surprize.

Începând din 2001, în peste 80 de ţări, companiile teatrale sărbătoresc, alături de spectatorii lor, pe 20 martie, Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii. Marcată la iniţiativa Asociaţiei Internaţionale a Teatrului pentru Copii şi Tineret (ASSITEJ), din care face parte şi Teatrul Ion Creangă, această zi specială este o aniversare a artelor spectacolului pentru copii, precum şi prilejul unei întâlniri aparte între creatori şi public.

De la ora 10.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani nr. 53, se va reprezenta Războiul bucatelor de Ioan Gârmacea, o montare cu actori experimentaţi, costume inspirate şi momente comice. În distribuţie se regăsesc actorii: Cristian Irimia, Alexandrina Halic, Mihai Verbiţchi, Miruna Ionescu, Camelia Andriţă, Nicoleta Rusu, Marius Nănău, Voicu Hetel, Oliviu Bughiu, Daniel Tudorică, Ion Arcudeanu.

De la ora 10.30, în salonul Cerchez din cadrul Muzeului Național Cotroceni se va juca spectacolul interactiv Pălăria cu surprize, dedicat copiilor din școlile sectoarelor 5 și 6, invitate de organizatori. Distribuţia este formată din: Anca Zamfirescu, Eduard Jighirgiu, Claudia Revnic, Ionuţ Ciocea, Cristian Boeriu, Gabriel Coveşeanu, Cristi Creţu, Ani Creţu, iar maestrul de ceremonii care va întâmpina copiii cu gânduri bune va fi directorul Teatrului Ion Creangă, domnul Cornel Todea. Această iniţiativă face parte din programul de pedagogie muzeală desfășurat de Muzeul Național Cotroceni, intitulat Priveşte, ascultă, învaţă, destinat elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal, și vine în întâmpinarea cerinţelor sistemului educativ.

Să ne bucurăm de Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii împreună cu Teatrul Ion Creangă!

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea şi promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona şi implementa programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinţilor sau tutorilor legali.

Parteneri media ai Teatrului Ion Creangă: Itsy Bitsy, 24 Fun, Art Act Magazine, Calendar Evenimente, Onlinegallery.ro, Gradinițe.com, GrădinițeBucurești.ro, Mondo News, Port.ro, PRwave, Radio România Junior, SuperBebe, UrbanKid.

Bucuresti, 14.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *