Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

„Teatrul în Educație – mijloace creative de predare” – o inițiativă pentru introducerea teatrului în școli

Teatrul Vienez de Copii organizează vineri, 22 noiembrie 2019, Conferința „Teatrul în Educație – mijloace creative de predare” IAȘI. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului ”Teatrul în Educație”, finanțat prin FSE – POCA 2014-2020, SMIS 111475, cu sprijinul Ministerul Educaţiei Naționale, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iași și sub Patronajul E.S. Ambasador al Republicii Austria la Bucureşti, Doamna Isabel Rauscher.

Conferința va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Iași, interval orar 14:30-17:00.

Reprezentanți ai autorităților naționale și locale, specialişti şi profesionişti cu experienţă în domeniul educaţiei, educaţiei teatrale, pedagogiei teatrale, psihologiei şi neurologiei precum și aprox. 300 de cadre didactice din domeniul preuniversitar (din Iași dar și din județele limitrofe) sunt invitați să dezbată beneficiile introducerii elementelor de teatru în procesul educațional dar și al teatrului ca materie opţională în şcoli.

Vorbitori:
· Genoveva Aurelia Farcaș – Inspector General, Inspectoratul Școlar Județean Iași
· Reprezentant Instituția Prefectului Județul Iași – tbc
· Reprezentant Primăria Iași – tbc
· Bogdan Iuliu Hossu – Președinte, CNS Cartel ALFA
· Sylvia Rotter, Președinte, Teatrul Vienez de Copii – ”Copiii joacă teatru”
· Ion Cîmpeanu – Expert Protecția Mediului
· Andreea Vasiliu – Fondator platforma educațională OuterEdu
· Oana Moșoiu – Expert în educație, lector universitar, dr. în Științele Educației, Universitatea din București – Facultatea de Psihologie și Științele Educației
· Dr. Gabriela Raveica – conferențiar universitar dr., Director al Departamentului de Kinetoterapie și Terapie Ocupațională – Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății – Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău
· Dan Chirleșan – conferențiar universitar dr., Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași
· Cătălina Chendea – Inspector, Ministerul Educației Naționale
· Alla Apopei – Inspector pentru activități extrașcolare – Inspectoratul Școlar Județean Iași.

afis Teatrul in Educatie Iasi

Dintre subiectele importante abordate în cadrul evenimentului amintim: importanța educaţiei artistice în dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor şi tinerilor, beneficiile unei abordări creative în procesul de predare prin jocuri și tehnici teatrale, dar și prezentarea rezultatelor preliminare ale utilizării metodelor de predare promovate de inițiativa educativă a Teatrului Vienez de Copii prin președintele său, dna. Sylvia Rotter.

În anul 2014 Teatrul Vienez de Copii – „Copiii Joacă Teatru” a demarat o iniţiativă educaţională naţională ce are ca scop final înaintarea a două documente oficiale: o propunere de politică publică pentru introducerea de cursuri de artă teatrală ca opțional școlar și o propunere de politică publică de susținere a utilizării de elemente și tehnici teatrale în procesul de predare și învățare.

Conferinţa va fi urmată în data de 23 noiembrie a.c. de două ateliere de formare oferite unui număr de 120 de cadre didactice din Iași precum și din județele limitrofe. Cele patru module ale atelierelor – Voce, Mișcare, Regie, Improvizație – au în centru abordarea creativă a procesului de predare prin jocuri și tehnici teatrale. Anterior, în urma participării la atelierele de formare din cadrul conferinţelor organizate în anii trecuţi în orașe precum: Bucureşti (2014, 2019), Sibiu şi Cluj (2015), Timișoara și Brașov (2016), Oradea și Bacău (2017), Baia Mare și Constanța (2018), un număr semnificativ de cadre didactice au aplicat deja metodele dobândite în activitatea curentă de predare la clasă sau de pregătire a trupelor de teatru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *