free download 78 travel guides written by experts

Teatrul de Televiziune:„Razboiul domnului de Beaumarchais”, luni, la TVR 2

În amintirea creatorului lui Figaro – 215 ani de la încetarea din viaţă a dramaturgului Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais. Luni, 19 mai, de la ora 20.10, vă invităm să urmăriţi la TVR 2 un spectacol din Arhiva de Aur, în regia lui Constantin Dicu.

Teatrul Naţional de Televiziune vă prezintă, luni, 19 mai, la TVR 2, de la ora 20.10, piesa „Războiul domnului de Beaumarchais”, un spectacol din Arhiva de Aur, în regia lui Constantin Dicu.

Dramaturg, inventator, ceasornicar, muzician, politician şi nu numai…

Teatrul Naţional de Televiziune dedică ziua de luni, 19 mai, dramaturgului Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais (n. 24 ianuarie 1732 – d. 18 mai 1799), părintele literar al celebrului Figaro, personajul central al trilogiei „Bărbierul din Sevilla”, „Nunta lui Figaro” şi „Mama vinovată”.

În 18 mai se împlinesc 215 ani de la încetarea din viaţă a dramaturgului francez. În memoria acestuia, Televiziunea Română, prin Casa de Producţie TVR, a programat luni, 19 mai, de la ora 20.10, la TVR 2, un spectacol de colecţie – „Războiul domnului de Beaumarchais” (scenariul şi regia artistică: Constantin Dicu; premiera tv: 1993). Scenariul acestei producţii este realizat după „Vulpile în vie” de Lion Feuchtwanger, „Bărbierul din Sevilla” şi „Nunta lui Figaro” de Beaumarchais.

Piesa de teatru tv se bucură de participarea unor maeştri ai artei interpretative româneşti, precum Virgil Ogăşanu, Ileana Stana Ionescu, Manuela Ciucur, Anca Sigartău, Diana Gheorghian, Victoria Dobre-Timon, Valeria Ogăşanu, Radu Duda, Andreea Măcelaru, Ion Pavlescu, Alexandru Bindea, Ion Chelaru şi alţii.

„Am pornit de la ideea cunoaşterii de către public a felului în care Beaumarchais şi-a scris piesa „Nunta lui Figaro”, date fiind condiţiile în care autorităţile timpului s-au opus cu vehemenţă reprezentării acestui spectacol. Când am fost la Nisa în 2000, am luat cu mine şi acest spectacol şi l-am arătat oamenilor de cultură şi de teatru de acolo, s-a făcut o proiecţie şi au rămas absolut impresionaţi de faptul că cineva din România a realizat o investigaţie în această direcţie, ei negândindu-se că poate fi interesantă o astfel de tentativă”, spune Constantin Dicu, unul dintre cei mai reputaţi regizori din România, cu o carieră de peste 40 de ani în producţia de teatru şi de televiziune.

Aflaţi detalii despre spectacolul programat luni la TVR 2 şi despre regizorul Constantin Dicu, pe site-ul www.TVR.ro, în articolul realizat de

de Savina Bantaş//www.tvr.ro/teatru-tv-razboiul-domnului-de-beaumarchais_8334.html – See more at: //www.tvr.ro/teatrul-de-televiziune-razboiul-domnului-de-beaumarchais-luni-la-tvr-2_8336.html#view

Savina Bantaş//www.tvr.ro/teatrul-de-televiziune-razboiul-domnului-de-beaumarchais-luni-la-tvr-2_8336.html.

„Războiul domnului de Beaumarchais”

Scenariu de Constantin Dicu după „Vulpile în vie” de Lion Feuchtwanger, „Bărbierul din Sevilla” şi „Nunta lui Figaro” de Beaumarchais.

În distribuţie: Virgil Ogăşanu, Ileana Stana Ionescu, Manuela Ciucur, Anca Sigartău, Diana Gheorghian, Victoria Dobre-Timon, Valeria Ogăşanu, Radu Duda, Andreea Măcelaru, Ion Pavlescu, Alexandru Bindea, Ion Chelaru şi alţii.

Ilustraţia muzicală: Lidia Danciu

Regia de montaj: Emilia Andreescu

Costume: Eugenia Botănescu

Decoruri: Ion Olaru

Regia artistică: Constantin Dicu

Bucuresti, 19.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *