free download 78 travel guides written by experts

„Teatrul de buzunar”, la miezul noptii, pe TVR Cultural

În această seară, la miezul nopţii, TVR Cultural difuzează primul episod din seria „Teatrul de buzunar”. În fiecare noapte de joi spre vineri, de la ora 00.00, telespectatorii pot urmări unul dintre cele şapte filme documentare dedicate teatrului independent.

Seria „Teatru de buzunar” descrie portretul artistului la tinereţe şi caută să reflecte pentru un public cât mai larg personajele emblematice ale teatrului independent sau aşa-zisele mişcări underground din zona bucureşteană, unde există deja spaţii consacrate pentru aceste alternative teatrale. Filmele fac referire şi la aceste „locuri” care au devenit emblematice pentru tinerii creatori, dar şi pentru publicul deja fidelizat, care este interogat, şocat sau, mai bine zis, ”exprimat”, pus să gândească liber, să simtă liber, să se descopere pe sine. În jurul acestor spaţii gravitează personalităţile filmului ”Teatrul de buzunar”: tineri regizori care au deja un adevărat program estetic.

Dominic Dembinski spune despre seria “Teatrul de buzunar” că “este mai mult portretul unei (unor) generaţii care foloseşte teatrul ca pe un mijloc de exprimare specific, complex, imaginativ şi care nu a renunţat la ideea superbă de a schimba lumea. Aceşti tineri şi-au format deja un public al lor care îi caută şi sunt apreciaţi pentru sinceritatea şi acuitatea problemelor pe care le prezintă şi în care se recunosc.”

Din seria “Teatrul de buzunar” nu lipsesc nici interviurile cu maeştrii seniori ai teatrului independent de la noi: Dan Puric, Marcel Iureş, Cătălina Buzoianu, Sandu Mihai Gruia, Oana Pellea, Emilia Dobrin, Cătălina Mustaţă – parte dintre cei care au înfiinţat primele surse ale teatrului independent şi underground.

Un film de Dominic Dembinski / O producţie TVR Cinema.

Bucuresti, 06.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *