free download 78 travel guides written by experts

Teatru pentru ajutorarea oamenilor fara adapost din Bucuresti

Samusocial din România în parteneriat cu Teatrul Joint cu susţinerea Radio Lynx organizează miercuri 16 decembrie 2009, la ora 20.00 un eveniment de caritate pentru ajutorarea persoanelor adulte fără adăpost din Bucureşti.

Evenimentul constă în prezentarea piesei de teatru „PAM PAM”, un spectacol după texte de Constantin Tănase, în regia şi în interpretarea lui George Constantinescu. Subiectul piesei este cât se poate de real şi actual şi ia în discuţie teme precum problemele financiare, gropile şi bălţile din Bucureşti, străzile desfundate sau moravurile care nu s-au schimbat de-a lungul anilor.

Banii donaţi de către cei prezenţi vor fi direcţionaţi către proiectul implementat şi finanţat parţial de către Samusocial din România, Centrul de Noapte pentru persoanele adulte fără adăpost din Bucureşti, în vederea continuării lucrărilor de finalizare a centrului.

“Cifrele actuale ne arată că în Bucureşti doar 6% dintre persoanele adulte fără adăpost au posibilitatea de a fi cazate peste noapte în centre de adăpostire, în condiţiile în care, în Bucureşti trăiesc în jur de 5500 de astfel de persoane. Centrul de noapte pe care Samusocial îl construieşte va reprezenta un ajutor important în satisfacerea unor nevoi de bază, oferind pe lângă un pat cald, asistenţă medicală şi socială, posibilitate de igienizare şi masă caldă dimineaţa şi seara”, a declarat Sabina Nicolae, Director Executiv al Samusocial din România.

Lucrările de construcţie a Centrului de Noapte au fost demarate în luna iulie 2009 şi sunt preconizate a fi finalizate în primăvara anului 2010. Cu o capacitate de aproximativ 50 de locuri, centrul de noapte este situat între Gara de Nord şi Complexul Orhideea, într-un spaţiu pus la dispoziţie de către Primăria Municipiului Bucureşti.

Cei care doresc să contribuie cu diverse sume de bani şi nu pot fi prezenţi la piesa de teatru, pot accesa site-ul //www.samusocial.ro/pam-pam/ pentru a afla mai multe amănunte. De asemenea, pot participa la licitaţia care va avea loc după spectacolul de teatru, licitaţie ce îşi propune să vândă tablouri realizate de Gabi Vasile, fostă persoană fără adăpost.

Bucuresti, 14.12.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *