Shadow

Teatru în TVR – noi spectacole, într-o nouă săptămână

Iată ce puteţi viziona în intervalul 24-30 august, de la ora 21.00

Stagiunea a patra a programului „Teatru în TVR” continuă cu săptămâna a şasea şi ne propune să încheiem vara 2020 într-o notă optimistă, cu mult umor, urmărind spectacolele programate în ultima săptămână din august.

Astfel, luni, 24 august, regizorul Sever Andrei ne invită în grădina TVR să ne delectăm cu un anti-basm comic, pentru adulţi despre nereuşită, eşec, ratare, dorință și neîmplinire: „Şi nu au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”. 4 actori, 5 tablouri, 6 cupluri, într-o acţiune cu dragoste, conflict, sex şi manipulare, toate ambalate într-o comedie cu un motto neaşteptat: „Pozitivismul este o formă de alienare vitală pentru omenire”. În distribuție: Ștefan Mihai, Dan Murzea, Delia Riciu, Oana Moşneagu

Marţi, 25 august, un nou spectacol de comedie este oferit de Fundația „Elvira Godeanu”: „Amanta”, o adaptare de Armand Calotă, după „Încurcă lume” de A.D. Hertz. Actori de succes de la Teatrul Național București aduc o comedie savuroasă despre o minciună care devine realitate şi generează o înşiruire de situaţii incredibile. Din distribuţie fac parte: Armand Calotă, Ovidiu Cuncea, Iuliana Moise, Eugenia Șerban, Gavril Pătru.

Teatru- in TVR_Program 24-30 aug

Joi, 27 august, Teatrul Dramaturgilor Români ne invită la „Mazurka” de Alexandru Hausvater, care semnează şi regia spectacolului. Având în distribuţie pe Lari Giorgescu, Gavril Pătru şi Antoaneta Cojocaru, „Mazurka” este o reprezentaţie emoționantă, o odisee în mitul lui Chopin: GENIUL muzical și OMUL Chopin. Spectacolul nu este unul biografic, ci este realizat sub cheia replicii „Toţi iubesc muzica, dar nu și omul” – şi aduce în prim plan pe OMUL Chopin incapabil să iubească, să mențină o relație.

Vineri, 28 august, Teatrul „Nottara” readuce pe scena din curtea TVR spectacolul „Despre olteni, cu dragoste” după Marin Sorescu. Cu actorii Ion Haiduc şi Ada Navrot în rolurile principale, spectacolul în regia lui Constantin Fugașin este o comedie cu mult farmec după romanul La Lilieci, de Marin Sorescu. „Vă invităm la o comedie, o piesă de teatru cu personaje naive sau şirete, istețe sau tâmpe, grosolane sau tandre, frumoase sau grotești, degajând un haz sănătos pe fondul unei candori fără egal. Fiind unul mai deștept decât altul, fiecare râde de celălalt și de toți. Glumesc și pe seama propriei persoane, dar preferă prietenii, dușmanii, vecinii, orăşenii, mă rog, pe oricine le trece pe drum și prin cap. Și cum spectatorii sunt la doi paşi, ei profită și de această ocazie. Dar nu garantăm că, tocmai atunci când spectatorii or să se amuze mai tare, n-or să se trezească în colțul ochiului cu o lacrimă, amintindu-și de părinții, bunicii sau străbunicii lor, în timp ce țăranii-eroi au încremenit definitiv într-o poză pentru eternitate.” – Constantin Fugașin.

Despre olteni, cu dragoste este un spectacol care are darul de a aduce relaxare, de a face spectatorul să fugă dintr-o lume haotică într-una așezată și să își aducă aminte de părinți, bunici, de copilarie.

Sâmbătă 29 şi duminică 30 august, Teatrul de Comedie aduce spectacolul „Diseară la 7”. Având regia semnată de Chris Simion-Mercurian, piesa într-un act „Diseară la 7” este deţinătoarea Premiului I la ediția a XII-a a Concursului de Comedie Românească, organizat de Teatrul de Comedie în 2017. Actorii Ilona Brezoianu (Ea) şi Alexandru Conovaru (El) ne demonstrează că o întâlnire deloc întâmplătoare scoate la iveală adevăruri adânc ascunse și salvatoare, pentru că speranța vine de unde nu te aștepți. Întâmplarea – sau soarta – îi aduce la un loc pe un El și o Ea, punând capăt unei singurătăți îndelungate şi ne arată că oamenii au nevoie unii de ceilalţi.

Stagiunea 2020 „Teatru în TVR” – cel mai important proiect al Televiziunii Române din acest an, este susținut de Fundația Fildas Art, prin programul Catena pentru Artă și GRANDE GLORIA PRODUCTION SA, prin mărcile Hygienium și Grande Natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.