free download 78 travel guides written by experts

Teatro da Garagem in turneu la Odeon

Duminica, 22 iunie, ora 19.00, la Teatrul Odeon, Teatro da Garagem din Lisabona, Portugalia  prezinta in turneu TEATRO-CLIP, o productie 2007.
 
Scenariul, regia si conceptul vizual: Carlos J. PESSOA Dramaturgia: David Antunes

Muzica originala si interpretarea: Daniel Cervantes

Scenografia: Sérgio Loureiro

Light-design: Miguel Cruz

Cu: Ana Palma, Beatriz Portugal, Carla Bolito, Fernando Nobre, Iolanda Laranjeiro, Miguel Mendes, Miguel Damião, Maria João Vicente, Pedro Lacerda

Durata: 1 h

Pret bilete: 12, 72 lei si 6,36 lei

Spectacol cu supratitrare in limba romana

Detalii in documentul atasat.

www.teatrodagaragem.com

Turneu initiat si organizat de Centrul de Limba Portugheza/ Institutul Camões din Bucuresti si Ambasada Portugaliei,

in parteneriat cu Teatrul Odeon.

Precedent

În noiembrie 2007, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” a lansat în premieră antologia de TEATRU PORTUGHEZ CONTEMPORAN, realizată de Andreea Dumitru în seria „Dramaturgi de azi” şi editată cu sprijinul AFCN, UNITER, al Festivalului de Dramaturgie Contemporană de la Braşov şi al Centrului de Limbă Portugheză / Institutului Camões.
Volumul prezintă autori din generaţii diferite: Jorge Silva Melo, Luísa Costa Gomes, Abel Neves, Carlos J. Pessoa, José Maria Vieira Mendes, José Luis Peixoto, Pedro Eiras, toate cele şapte texte fiind scrise în intervalul 1990–2005.
Antologia a fost lansată între 19–21 noiembrie 2007, la Braşov şi Bucureşti, cu participarea dramaturgului Carlos J. Pessoa, regizor, dramaturg, profesor-coordonator al Departamentului de Teatru din cadrul Şcolii Superioare de Teatru şi Film şi director al companiei Teatro da Garagem din Lisabona.
Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov a găzduit, în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, o lectură a piesei Scrisoare către Casandra de Pedro Eiras, în regia lui Claudiu Goga.
Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” şi Teatrul Luni de la Green Hours au coprodus spectacolul cu piesa Acid (despre emigraţie şi poate chiar mai mult…) de Carlos J. Pessoa, tradusă de Simina Popa, în regia lui Cristian Dumitru. Premiera a avut loc pe 20 noiembrie în prezenţa autorului şi a Ambasadorului Portugaliei în România.
Au mai avut loc: o întâlnire a dramaturgului invitat cu profesorii şi studenţii Facultăţii de Teatru din cadrul U.N.A.T.C. „I.L.Caragiale”, precum şi o vizită a acestuia la Centrul de Limbă Portugheză/ Instituto Camões din cadrul Facultăţii de Limbi Străine (Universitatea Bucureşti).

CARLOS J. PESSOA s-a născut la Lisabona, în 1966.
A studiat actoria la Şcoala Superioară de Teatru şi Cinema din Lisabona (Escola Superior de Teatro e Cinema – ESTC). Este licenţiat în Teatru şi Educaţie al aceleiaşi instituţii, unde, în prezent, predă şi este director al departamentului de teatru. Cofondator, în 1989, al companiei independente Teatro da Garagem, a scris şi pus în scenă aproape toate piesele prezentate pe această scenă. Dintre textele sale montate şi publicate menţionăm: A Cidade de Fausto, Café Magnético, Pentateuco – Manual de Sobrevivência para o ano 2000, A Portageira da Brisa, A Vida Continua, 7 Crónicas de Natal para um autógrafo, Rosa da Mouraria, À Procura de Júlio César, Comédia em 3 actos.
În 1993, Clubul Portughez de Arte şi Idei i-a acordat Premiul pentru cea mai bună piesă pentru Café magnético; în 2000, i-a fost atribuit Premiul Cyberkioske99 pentru piesa Desertos – evento didáctico seguido de um poema grátis. În 2003, a primit o menţiune specială din partea Asociaţiei Portugheze a Criticilor de Teatru pentru spectacolul Circo.

Teatro da Garagem este finanţat în prezent de Ministerul Culturii/Institutul Artelor din Portugalia. Fondată în 1989, compania îşi dedică activitatea artistică cercetării,  experimentând noi forme de scriere dramatică şi expresie scenică.
Pe lângă producţiile proprii, Teatro da Garagem derulează programe pedagogice şi comunitare, în colaborare cu şcolile şi asociaţiile din vecinătatea teatrului.
www.teatrodagaragem.com

TEATRO-CLIP
Pe 22 iunie 2008, Teatro da Garagem prezintă, pe scena Teatrului Odeon, spectacolul Teatro-Clip, scris şi regizat de Carlos J. Pessoa (premiera: noiembrie 2007). Mai multe poveşti de iubire se înlănţuie după principiul vídeo-clipului muzical – imagini care susţin, interpretează, exemplifică sau contrazic melodia,  prin ritmuri vizuale întrerupte, diferite planuri de acţiune, repetiţii de leit-motive, mesaje iconografice şi sonore ce îşi propun să creeze un ambient emoţional.

Scenariul, regia şi conceptul vizual: Carlos J. Pessoa
Dramaturgia: David Antunes
Muzica originală şi interpretarea: Daniel Cervantes
Scenografia: Sérgio Loureiro
Light-design: Miguel Cruz
Cu: Ana Palma, Beatriz Portugal, Carla Bolito, Fernando Nobre, Iolanda Laranjeiro, Miguel Mendes, Miguel Damião, Maria João Vicente, Pedro Lacerda

Durata: 1 h
Spectacol cu supratitrare în limba română

Turneul este iniţiat şi organizat de Centrul de Limbă Portugheză/ Institutul Camões din Bucureşti împreună cu Ambasada Portugaliei, în parteneriat cu Teatrul Odeon.

Bucuresti, 19.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *