free download 78 travel guides written by experts

Teama – o perspectivă la 42 de ani distanţă

TEAMA DE ZBOR

Autoare: Erica Jong
Traducere din engleză de Monica Vlad

În afara colecţiilor
Nr. de pagini: 384
Preţ: 39.00 lei

Editura Trei


Înainte de Hannah din Girls, Anastasia Steele din Cincizeci de umbre ale lui Grey şi Carrie Bradshaw din Sex and the City, a fost Isadora Wing, protagonista directă şi lipsită de inhibiţii a romanului revoluţionar semnat de Erica Jong.
Publicat pentru prima dată în 1973, Teama de zbor a făcut vâlvă în Statele Unite, alimentând fantezii, stârnind dezbateri despre femei şi sexualitate şi adăugând limbii engleze o expresie memorabilă: zipless fuck.

“Această carte va face istorie… datorită ei, femeile scriitoare îşi vor găsi propria voce şi ne vor oferi saga uimitoare despre sex, viaţă, aventură şi bucuria de a trăi.” – Henry Miller

Teama de zbor, primul şi cel mai cunoscut roman al Ericăi Jong a răsturnat complet toate prejudecăţile despre femei, căsnicie şi sexualitate, înregistrând vânzări de peste 27 de milioane de exemplare şi fiind tradus în peste 40 de limbi.

“E mult mai mult decât o carte scrisă de o femeie: e un Ulise modern, cu un Bloom feminin care ezită şi se poticneşte, dar care supravieţuieşte.” – Wall Street Journal

În Isadora Wing, alter-ego-ul său ficţional, Erica Jong a întruchipat fiecare femeie – dar nu aşacum apărea ea în viaţa publică din anii ’70, ci aşa cum o defineşte imaginaţia feminină. Nu problema sexualităţii în sine a făcut-o pe Erica Jong una dintre vocile literare de referinţă din întreaga lume, ci faptul că a ironizat cu subtilitate stereotipiile, ajungând să vorbească făţiş şi necosmetizat – dar fără să dea dovadă nici de voyeurism, nici de puritanism – despre intimitatea cea mai profundă. A devenit astfel una dintre promotoarele revoluţiei sexuale şi un icon pentru milioane de femei, câştigând totodată admiraţia unor nume importante din literatură, cum ar fi John Updike, Henry Miller, Anthony Burgess sau Jennifer Weiner.

TEAMA DE MOARTE

Autoare: Erica Jong
Traducere din engleză de Bogdan Perdivară
În afara colecţiilor
Nr. de pagini: 248
Preţ: 33.00 lei

Editura Trei


În vreme ce amurgul vieţii se profilează ameninţător la orizont, Vanessa Wonderman îşi priveşte neputincioasă părinţii îmbătrânind, o însoţeşte la controale pe fiica ei însărcinată şi îl veghează pe soţul ei Asher, cu douăzeci de ani mai în vârstă decât ea, aflat pe patul de spital.

Anii ei de glorie, când era o actriţă de succes, au rămas în urmă şi Vanessa descoperă că începuturile sunt uşoare, dar că sfârşiturile pot fi dureroase.
Ar fi oare posibil ca fanteziile sale, menite să-i ofere elixirul tinereţii, să fie împlinite cu ajutorul site-ului faraoprelisti.com?

“Felul în care Erica Jong abordează probleme dintre cele mai delicate, reuşind totodată să scrie o carte amuzantă, e uimitor. Mi-a plăcut la nebunie.” – Woody Allen

În 1973, Erica Jong a revoluţionat felul în care ne raportam la dragoste, căsnicie şi sex. Bestsellerul său mondial Teama de zbor a deschis drumul pentru nenumărate scriitoare, de la Jennifer Weiner la Lena Dunham. Acum Erica Jong ne uimeşte iarăşi, oferindu-ne o perspectivă nouă şi convingătoare asupra unei etape dificile din viaţa unei femei.

Scrisă cu un umor subtil, înţelepciune şi cuprinzând observaţii pertinente – toate acestea regăsindu-se şi în poezia, ficţiunea şi eseurile Ericăi Jong – Teama de moarte e o poveste pentru toţi cei care au cunoscut dragostea adevărată şi au fost transformaţi de ea.

“Banii sunt ca sexul. Uneori, cu cât ai mai mulţi, cu atât ai mai puţini. Cum zic înţelepţii chinezi, nici toţi banii din lume nu‑i pot opri pe ceilalţi să te vorbească pe la spate. Însă Asher aduna bogăţii în principal pentru a‑i impresiona pe ceilalţi bărbaţi cu grămezi de bani. Erau egalii săi, cei pe care trebuia să‑i impresioneze.” – Erica Jong, Teama de moarte

În cei 42 de ani de la apariţia romanului Teama de zbor, Erica Jong a publicat peste 25 de cărţi, traduse în 43 de limbi, cuprinzând nouă opere de ficţiune (bestsellerul New York Times Fear of Fifty: A Midlife Memoir fiind una dintre ele), precum şi câteva de non-ficţiune, foarte apreciate, printre care: What Do Women Want, Seducing the Demon: Writing for My Life, o antologie despre sex numită Sugar in My Bowl:Real Women Write About Real Sex, editată de ea însăşi, şi, în 2012, un Kindle Single, A Letter to the President, care analizează cu îndrăzneală problemele cu care se confruntă astăzi femeile din Statele Unite ale Americii.

De asemenea, Erica Jong este autoarea a şapte volume de poezie premiate. Cel mai recent, Love Comes First, a apărut în 2009.

Erica Jong a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale pentru poezie şi ficţiune. Printre acestea se numără Premiul Fernanda Pivano şi Premiul Sigmund Freud în Italia, Premiul Deauville în Franţa şi Premiul Naţiunilor Unite pentru excelenţă în literatură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *