metalshow

Tatran, un power Trio jazz-rock, din nou la Jazz Nouveau

Tatran revin în România pe 18 septembrie, în deschiderea concertelor de toamnă Jazz Nouveau.

Tatran sunt un trio instrumental, un mix psychedelic de jazz experimental și post–rock. Trupa israeliană a deschis anul trecut seria de concerte Jazz Nouveau din Club Control. Experiența muzicală extatică pe care a oferit-o Tatran publicului la acea primă apariție a lor pe o scenă din România a dus apoi la invitația de a concerta anul acesta și pe scena Festivalului Jazz in the Park, din Cluj, unde artiștii au fost din nou aclamați îndelung de sute de fani.

Tatran la Jazz Nouveau

Cei trei tineri instrumentiști din Tel Aviv, care și-au demonstrat deja creativitatea pe albume ca ”Shvat” (2014) sau ”Soul Ghosts” (2015) își vor prezenta pe scena din Control Club noul disc,”No Sides”, lansat în iunie 2017.Discul reconfirmă abilitățile instrumentiștilor de a mânui nu numai chitara, bassul sau toba, ci și multitudinea de pedale și efecte pe care le folosesc în show-urile lor. Tatran caută climax-ul în fiecare piesă, construindu-l treptat, prin creșteri de volum, intensitate și frecvență, sau linii melodice misterioase, ce creează o permanentă stare de așteptare. Efectele disonante de chitară, secvențele repetitive, obsedante, vibe-ul electronic, sau liniile de bass ce amintesc uneori de soundtrack-urile vechilor jocuri video reargumentează stilul avangardist, propriu celor trei membri Tatran.

Tatran nu au success doar în țara lor de origine. Albumele ”Shvat”, ”Soul Ghosts” și ”No Sides” au fost apreciate în întreaga lume și au urcat pe primele locuri în topurile de jazz, muzică instrumentală și post – rock. Tamuz Dekel (chitară), Offir Benjaminov (bass) și Dan Mayo (tobe) – Tatran – au concertat la festivaluri ca State-X New Forms (NL), Red Sea Jazz Festival (IL), sau Oppikoppi Festival (SA), iar în vara anului trecut au susținut un turneu în America și Canada.

Concertul Tatran din București are loc pe 18 septembrie, ora 20’00 în clubul Control. Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Biletele costă 35 de lei și se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro.

Următoarele concerte la Jazz Nouveau în Control Club:
9 octombrie-Kinga Glyk
6 noiembrie-Henri Texier Hope Quartet
27 noiembrie-The Bad Plus
4 decembrie-KRiSPER

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *