metalshow

Tarja si Republica la Artmania Festival 2011

Cea de-a șasea ediție a festivalului ARTmania prezintă în săptămâna 8-14 august 2011, expoziții, petreceri și concerte din Sibiu: Sonata Arctica, Nevermore, Lacrimas Profundere au fost primele trupe confirmate, iar astăzi se anunță cele mai așteptate concerte ale anului pentru fanii ARTmania: Tarja Turunen și Republica, binecunoscuta trupă britanică de rock alternativ, hotărâtă să cânte "Ready to Go" și în România.

Până la sfârșitul lunii martie abonamentele Festivalului ARTmania pot fi obținute cu 110 lei, iar biletele pentru zilele de vineri și sâmbătă costă 70 lei, prețuri reduse cu 40%. Primele 20 de abonamente comandate pe shop.artmania.ro începând de astăzi vor primi cadou un CD cu cel mai nou album al Tarjei Turunen.

Festivalul ARTmania a devenit cunoscut în lume și în țară datorită concertelor organizate în cetatea medievală a Sibiului. Nume precum, Nightwish, Serj Tankian, the sisters of mercy, Within Temptation, H.I.M. și mulți alți artiști au avut plăcerea de a concerta într-unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Festivalul crește în fiecare an, își dezvoltă programul și își fidelizează publicul.

La festival în 2010, ARTmania a organizat concerte în Piața Mare și Piața Mică, expoziții și workshop-uri în spațiile culturale din Sibiu, concerte și petreceri în pivnițele cetății transformate acum în cluburi de noapte, a facilitat accesul publicului în spațiile muzeale neprețuite din Sibiu, respectiv Muzeul Național Brukenthal și Complexul Național Muzeal ASTRA, reușind prin această colaborare să atingă cote maxime din perspectiva numărului de vizitatori dintr-un weekend de vară turistică.

ARTmania și C.F.R. au promovat mersul pe bicicletă la festival prin dotarea cu vagoane speciale a trenurilor către Sibiu. Pentru amatorii de plimbări pe două roți pe pistele amenajate chiar până la Muzeul ASTRA, partenerii festivalului au adus biciclete de închiriat în zilele festivalului. Toate proiectele începute vor fi dezvoltate în 2011 împreună cu noi inițiative realizate în colaborare cu instituțiile publice și private, astfel încât publicul festivalului, turiștii și comunitatea locală să profite din plin de platforma culturală ARTmania.

În 2011, Tarja Turunen, regina rockului simfonic, cântă la Festivalul ARTmania din Sibiu în rolul de headliner pentru vineri. Recunoscută pentru incredibila sa voce și prezența scenică impunătoare, steaua nordului a reușit la cel de-al treilea album al carierei sale solo să se impună în rândul celor mai bune producții ale momentului.

Tarja este îndragită în mod special pentru concertele sale extraordinare, drept dovadă fiind ultimele două reprezentații organizate de ARTmania, începând prin concertul de Crăciun 2005 la sala Thalia și My Winter Storm Tour la Sala Palatului în 2009. Pentru a participa la concertul de vineri, fanii își pot procura fie un bilet valabil în ziua concertului, fie un abonament pentru toată perioada festivalului. Concertul Tarjei va fi urmat de o petrecere dedicată artistei.

Programul complet al zilei de sâmbătă va fi comunicat în curând, dar acum notăm în calendar prima trupă din Piața Mare condusă de un un alt simbol feminin în persoana Samathei Sprackling (Saffron) la microfonul grupului britanic de rock alternativ Republica. Nemții de la Lacrimas Profundere vor deschide ziua de vineri alături de Nevermore și Tarja, lasând Republica să înceapă seara de sâmbătă înainte de Sonata Arctica și următoarele surprize programate.

Piesa lor Ready To Go a devenit un imn al anilor ‘90, iar recent trupa a lansat o nouă versiune care a urcat direct pe primul loc în topul britanic al muzicii de club. Republica vine pentru prima oară în Romania la ARTmania Festival 2011, pe 13 august. Republica a luat naștere în 1994 la idea lui Tim Dorney și Andy Rodd, cărora li se alătură Samantha. Albumul lor de debut, Republica, a intrat pe locul 4 în topul albumelor britanice, iar single-uri ca Ready to Go urmat de Drop Dead Gorgeous s-au bucurat de mare succes la public.

Englezii cântă "tehno-pop-punk-rock" și au primit multe premii, fiind alături de nume precum Garbage, printre cele mai de succes trupe de rock alternativ ale anilor ’90 cu un sound mult mai agresiv și mai electronic. Carismatică solistă și-a folosit vocea pentru piesa Prodigy, Fuel my Fire pe albumul The Fat Of The Land din 1997. Samantha, artistă cu origini portugheze, chineze și britanice, a cântat, de aseamenea, pe Just Say – The Cure, pe Anthem al lui N-Joi, și Crusher, Spirits și Beauty Never Fades – Junkie XL.

Festivalul Artmania 2011 are loc în perioada 8-14 august la Sibiu. Mai multe informații sunt disponibile pe internet la adresa www.artmaniafestival.ro. Bilete pot fi achiziționate din toate rețelele de specialitate, respectiv, Diverta, Germanos și toate celalte rețele partenere Eventim, Cărturești și online prin shop.artmania.ro, eventim.ro, myticket.ro. Biletele costă între 60-100 de lei pentru o singură zi și 90-180 lei pentru abonamente în funcție de momentul achiziționării acestora.

Actiune co-finanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri Media: România Liberă, Academia Cațavencu, GQ, Autoexpert, Chip, Level, Popcorn, 24-FUN, Port.ro, Metalhead.ro, Elevate, Neogen, Radio Lynx, iconcert.ro, metalfan.ro, artactmagazine.ro, carteadenisip.ro, rockstage.ro, rockarolla.ro, rockxpress.ro, radio3net.ro, muzicabuna.ro.

Bucuresti, 08.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *