free download 78 travel guides written by experts

Targul online de cariera pentru absolventi 2009 la final

Cea de-a III a editie a Targului online de cariera pentru absolventi s-a desfasurat in perioada 10 iunie – 15 august 2009 si a atras peste 10.000 de CV-uri si 50 de angajatori de prim rang pe www.hipo.r.o In urma proiectului cel putin 125 de tineri s-au integrat pe piata fortei de munca in cadrul companiilor participante.

“Comparativ cu anul trecut am inregistrat de doua ori mai multe CV-uri inscrise pe www.hipo.ro iar aplicatiile primite pentru un job aproape s-au dublat. In comparatie cu 2008 actuala generatie de absolventi se confrunta cu un proces de angajare mult mai dur si competitiv, numarul ofertelor fiind mai scazut cu 40%, iar cel al absolventilor de studii tehnice mai mare datorita schimbarilor din sistemul educational”  afirma George Samoila, Project Manager www.hipo.ro
 
Profilul cautat cu preponderenta pentru joburile oferite in cadrul targului a fost absolvent din promotia 2009, studii economice sau tehnice, doua limbi straine vorbite la nivel avansat, experienta de lucru intre 3 si 6 luni.

Ce joburi cauta absolventii?
Programele de internship au atras cel mai mare numar de aplicanti, intre 400 si 800 CV-uri, deoarece sunt cea mai buna optiune pentru absolventi: ofera posibilitatea de a acumula experienta in CV si de a-si continua studiile postuniversitare datorita programului flexibil oferit de majoritarea angajatorilor.

Joburile care au adunat cele mai multe aplicari s-au regasit in domeniile inginerie, finante-contabilitate, telecomunicatii si IT software.  Spre exemplu un job de Junior Accountant postat timp de 1 luna de zile in cadrul unei firme de consultanta a atras aproape 1 000 de aplicatii.

Ce face diferenta in ochii angajatorului?
Lipsa experientei indelungate din CV-urile absolventilor determina angajatorul sa faca alegerile bazandu-se pe cunostintele de limbi straine sau seriozitatea demonstrata in timpul procesului de recrutare. In plus, o scrisoare de intentie bine redactata si personalizata pentru jobul dorit poate face diferenta. 

Urmatorul eveniment de cariera care va fi sustinut de www.hipo.ro si in cadrul caruia tinerii vor gasi toate joburile curente din companii lider in domeniul lor de activitate va fi Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera din Romania. Evenimentul va fi activat pe portal incepand cu luna octombrie si vor fi postate peste 2 000 de oferte pentru tineri cu experienta si absolventi.

Targul online de cariera pentru absolventi este singurul proiect anual ce ofera juniorilor o solutie completa de orientare profesionala: locuri de munca pentru nivelul lor de pregatire, oferta de programe de masterat precum si o colectie de articole de cariera adecvate pregatirii lor. Proiectul s-a bucurat de sustinerea unor companii precum BCR Administrare Fond de Pensii, Ericsson, GlaxoSmithKline, HP, P&G, Romtelecom, BRD si WIPRO.

Bucuresti, 21.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *