free download 78 travel guides written by experts

In septembrie, scoala incepe cu… Targul GAUDEAMUS Carte Scolara

Vă reamintim că în perioada 15 – 25 septembrie 2011, în incinta unui pavilion expoziţional amplasat în Parcul Tineretului din Bucureşti, va avea loc ediţia a IX-a a Târgului GAUDEAMUS Carte Şcolară. Organizat de Radio România, evenimentul reprezintă un reper de primă importanţă pentru segmentul educaţional al pieţei de carte la nivel naţional.

Prin tradiţie, Târgul vine în întâmpinarea elevilor, profesorilor şi părinţilor la debutul fiecărui an şcolar cu oferta de carte şcolară şi materiale de uz didactic avizate de Ministerul Educaţiei din România. Alături de gama completă de manuale alternative, cele 30 de edituri specializate în publicarea de carte şcolară prezente la Târg vor pune la dispoziţia publicului:
● o ofertă aproape exhaustivă de carte cuprinsă în bibliografia şcolară
● cele mai recente apariţii editoriale din domeniul educaţional, dar şi din alte domenii fundamentale de interes pentru tineri
● software educaţional şi lecţii interactive pe suport multimedia
● jocuri educative pentru copii de toate vârstele.

Liceenii bucureşteni sunt invitaţi să participe la etapa locală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, competiţie organizată cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Concursul se adresează elevilor de liceu din clasele terminale, iar câştigătorul locului I va reprezenta Municipiul Bucureşti la finala competiţiei, care va avea loc cu prilejul Târgului Internaţional GAUDEAMUS – „Carte de învăţătură” (23-27 noiembrie, Complexul Expoziţional ROMEXPO, Bucureşti).

Campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă”, derulată în parteneriat cu Fundaţia „Noi Citim”, continuă la Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară. Vizitatorii şi editorii prezenţi la Târg sunt invitaţi să doneze cărţi care vor fi direcţionate către biblioteci rurale cu deficit de aprovizionare de carte din judeţul Ilfov. De la începutul anului au fost colectate, în cadrul evenimentelor cuprinse în Caravana GAUDEAMUS, peste 10.500 de volume care au fost donate bibliotecilor rurale din ţară.

Deschiderea Târgului GAUDEAMUS Carte Şcolară va avea loc joi, 15 septembrie 2011, ora 11.00.

Program de vizitare:
luni – sâmbătă: 11.00 – 19.00
duminică: 11.00 – 16.00

Intrarea publicului este liberă.

Eveniment cultural – educaţional organizat de Radio România cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti

Parteneri: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Şapte Seri

Parteneri media: clopotel.ro, calificativ.ro, studentie.ro

Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară este evenimentul cu numărul 65 din cadrul Programului LECTURA, program iniţiat de Radio România în 1994 cu scopul de a susţine cultura scrisă şi piaţa editorială din România.

Bucuresti, 15.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *