free download 78 travel guides written by experts

Tapetul – joaca dintre texturi si textile

Decoratiunile pentru pereti sunt unele dintre cele mai vechi forme de stilizare ale unei incaperi. Un perete va fi vopsit in culori atragatoare si, de ce nu, pictat manual cu multa minutiozitate; pe un perete pot fi lipite postere sau pot fi atarnate tablouri.

Dar atunci cand materialele textile sunt introduse in peisaj, deja lucrurile se complica, deoarece responsabilitatea consta in realizarea necesara a design-ului perfect.

Nevoia decorarii peretilor impreuna cu cea de a picura fantezie intr-un ambient locuit, i-au motivat pe contemporani sa gandeasca modele dintre cele mai neasteptate de… tapet.

De la variantele clasice si fastuoase, cu imprimeuri bine definite, egale, pana la abstractizarea tapetului in prezent, acest accesoriu al unui perete trebuie sa fie nici mai mult nici mai putin decat, pur si simplu, desavarsit.

Un tapet nu poate da gres, pentru ca va ruina aspectul intregii incaperi.

Strident, sau dimpotriva discret, desenat cu linii simple sau imprimat abstract, tapetul este un fel de camasa a peretelui, pe care, atunci cand arta sa este specifica si complexa, o poti confunda cu textura unui cadru natural.

Un tapet are puterea de a reinventa o incapere si se prezinta fie matasos, cu staluciri imponderabile, delicat fara sa plictiseasca, sau dimpotriva, sub forma unui concept riguros, precis, cu geometrii bine conturate in relief, in functie de ceea ce doreste sa exprime.

Inainte de a se concretiza in practica, tapetul va fi bine gandit, pentru ca alegerea sa fie cea mai buna dintre toate variantele, in functie de specificul camerei pentru care se doreste si de stilul mobilierului, al decoratiunilor interioare si, luand in considerare planurile de viitor legate de locuinta.

In timp ce o camera poate sa pare mica si inghesuita in timp ce o alta mare si aerisita, tapetul va fi un plus de echilibru pentru oricare dintre ele. Precum o forma de arta de calitate incontestabila, tapetul poate refolosi elementele trecutului, dandu-le o interpretare moderna, largind astfel spatiul de locuit din punctele de vedere vizual si emotional. Incaperea va capata individualitate, personalitate si mult farmec.

Tendintele actuale in materie de tapet provoaca vivacitatea culorilor si a motivelor florale, iluziile optice, metalice, strabatute de auriu, detaliile pretioase, cautate, si texturile cu suprafata reliefata de influente ale diferitelor culturi si simboluri exotice.

Pentru modele de tapet si idei de amenajare, www.galeriilenoblesse.ro va sta la dispozitie. Ca sa va convingeti de fermitatea prin care un tapet recreeaza un spatiu, puteti vizita, de ce nu, show-room-ul Galeriilor Noblesse.

Bucuresti, 09.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *