metalshow

TANDBERG obtine venituri de 270 milioane de dolari si profit operational de 60 milioane in Q4 2010

Creştere cu 12% a cifrei de afaceri la nivelul întregului an, de la 808.8 milioane dolari în 2008 la 902.6 milioane în 2009

TANDBERG (OSLO: TAA.OL) anunţă rezultatele financiare neauditate aferente celui de-al patrulea trimestru din 2009.

Privire de ansamblu asupra celui de-al 4-lea trimestru al lui 2009:
– Venituri de 290 milioane dolari (+20%), cu performanţe record în toate zonele acoperite
– Profit operaţional de 60 milioane dolari (+14%)
– Balanţă financiară de 306.6 milioane dolari, fără datorii
– Activitate fluentă în interiorul organizaţiei şi în relaţia cu partenerii în timpul tranzacţiei cu Cisco aflate în curs de finalizare
– TANDBERG, prima companie care a demonstrat interoperabilitatea soluţiei imersive de teleprezenţă pe trei ecrane, cu soluţia omonimă oferită de Cisco, şi, în acelaşi timp, interoperabilitatea HD cu Microsoft Office Communicator R2

Date financiare

Cel de-al patrulea trimestru al lui 2009 a adus companiei venituri de 270 milioane de dolari, comparativ cu 225.5 milioane de dolari, în aceeaşi perioadă din 2008, rezultând astfel o creştere cu 20%. În aceeaşi perioadă, compania a obţinut un profit operaţional de 60 milioane dolari, comparativ cu 52.8 milioane în cel de-al patrulea trimestru al anului trecut.

La nivelul întregului an 2009, compania a înregistrat venituri totale de 902.6 milioane dolari, comparativ cu 808.8 milioane dolari în 2008, aceste cifre arătând o creştere cu 12% a cifrei de afaceri de la an la an. La nivelul profitului, compania a înregistrat, de asemenea, de o evoluţie pozitivă, înregistrând un profit operaţional de 193.8 milioane dolari, comparativ cu cei 176.7 milioane obţinuţi în 2008.

“Maniera consistentă de implementare a planurilor companiei au influenţat rezultatele companiei în cel de-al patrulea trimestru. Este important de observat că TANDBERG a continuat să investească în angajaţi, parteneri şi portofoliul de produse de-a lungul lui 2009, fapt ce demonstrează leadership-ul companiei în industrie. Anul trecut, compania a continuat să angajeze şi să le asigure training-ul angajaţilor săi, atât prin programe specializate, cât şi prin oferirea accesului la 29 centre de demonstraţie aflate la cel mai înalt standard tehnologic. Evoluţia pozitivă a business-ului TANDBERG şi a partenerilor săi nu a avut de suferit în vreun fel din cauza procedurilor de implementare a tranzacţiei cu Cisco. Angajaţii TANDBERG aşteaptă cu nerăbdare să se alăture Cisco, tocmai pentru a aduce un plus de inovaţie pe piaţă şi pentru a duce la accelerarea adoptării soluţiilor de videoconferinţă şi teleprezenţă. Tranzacţia este aşteptată să se finalizeze în cursul primei jumătăţi a anului 2010”, declară Fredrik Halvorsen, CEO TANDBERG.

În cel de-al patrulea trimestru, TANDBERG a vândut 19.289 echipamente, comparativ cu 17.584 unităţi in aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultând o creştere cu 10% de la an la an.

TANDBERG şi-a setat ca obiectiv crearea unei reţele video globale în care toată lumea să aibă acces la formate video de înaltă calitate. Pentru a atinge acest ţel, sistemele trebuie să fie interoperabile pentru a permite comunicarea între companii. TANDBERG a fost, astfel, în mod constant, prima companie care a livrat cele mai avansate soluţii de interoperabilitate de pe piaţă şi a fost, de asemenea, prima care a demonstrat interoperabilitatea sistemului propriu imersiv de teleprezenţă cu sistemul de teleprezenţă oferit de Cisco şi, în acelaşi timp, interoperabilitatea HD cu Microsoft Office Communicator R2.

Informaţii actualizate despre achiziţia de către Cisco:

TANDBERG a implementat toate prevederile regulatorii solicitate, în toate domeniile. Aşa cum a mai fost comunicat, se aşteaptă ca tranzacţia să fie închisă în prima jumătate a lui 2010. Plata către acţionari urmează să fie făcută anticipat în primele 14 zile de la soluţionarea tuturor condiţiilor prevăzute de ofertă, incluzând aprobările regulatorii.

Bucuresti, 16.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *