PR Summit 2021

Talentor aduce inovatia in recrutare pe piata din Romania

Talentor, unul dintre jucatorii importanti pe piata internationala de recrutare si resurse umane, intra pe piata din Romania

Compania finlandeza Talentor Recruitment Consultancy isi extinde prezenta in Europa Centrala si de Est prin deschiderea unui birou la Bucuresti. Infiintata in 2003, Talentor si-a inceput expansiunea in 2006, pentru ca in decursul a doar trei ani sa isi desfasoare operatiunile in 11 tari europene. Specializata in servicii de recrutare si managementul resurselor umane, Talentor isi propune sa devina o prezenta dinamica si competitiva pe piata din Romania, aducand o expertiza de inalta clasa, metodologie inovatoare si o cultura de afaceri construita pe respect, etica si integritate. In urmatorii cinci ani, compania isi doreste sa fie prezenta in peste 30 de tari.

O retea extinsa de agenti Talentor accelereaza procesele de recrutare

Eficienta si promptitudinea Talentor se bazeaza si pe dezvoltarea unei retele extinse de „Agenti  de Talente”, retea care asigura un parcurs cu mult mai rapid al proceselor de recrutare. Un agent recomanda candidatii potriviti pentru posturile vacante ale clientilor, iar consultantii profesionisti Talentor analizeaza fiecare propunere, realizand o selectie riguroasa inainte de a trimite propunerile catre clienti. O retea formata din cateva mii de agenti asigura o acoperire larga a pietei, data de accesul la retelele extinse ale fiecarui agent in parte, ceea ce presupune o mare varietate de optiuni pentru clientii Talentor. Reteaua de agenti Talentor numara in prezent 5000 de membri in Rusia, tarile baltice, nordice si central europene.

Filosofia Talentor se bazeaza pe dorinta de a valorifica si inova, in permanenta, instrumentele specifice proceselor de recrutare. „In 2003, eu si partenerul meu, Mika Nevasuo, am realizat ca exista inca atatea oportunitati de a inova acest domeniu, depasind metodele clasice, traditionale de lucru. La acea vreme el lucra pentru cea mai mare companie de recrutare din lume (TMP Worldwide) iar eu conduceam o companie scandinava de headhunting (Sicta Urval). Am fondat impreuna Talentor cu intentia de a crea o companie internationala care sa aiba un impact semnificativ asupra practicii headhunting-ului”, declara Fredrik Sundell.

Fredrik Sundell, CEO Talentor Group, despre valorile Talentor: „Nu stam in loc, nu suntem comozi sau aroganti. Ne pretuim oamenii, muncim din greu, suntem pasionati de munca noastra si ne facem treaba fara a uita sa zambim. Dovada a profesionalismului consultantilor nostri, a eficientei proceselor structurate pe care le aplicam si a inovatiei permanente sta extinderea noastra la 11 piete, in fiecare dintre acestea fiind reprezentati de cei mai buni profesionisti”.

Irina Pintoi, Managing Partner Talentor Romania, va fi responsabila pentru toate operatiunile companiei in Romania. “Talentor Romania este o companie noua pe piata, insa experienta fiecarui membru din echipa ne recomanda. Vom arata ca recrutarea se poate realiza si altfel decat prin metodele traditionale si vom avea ca linii calauzitoare respectul, etica si integritatea, oferind aceeasi importanta atat candidatului cat si clientului. Unul din instrumentele inovatoare pe care le folosim este reprezentat de stabilirea de comun acord cu clientul a 2-3 intrebari ce vor face diferenta intre candidati, inregistrarea video o raspunsurilor acestora din timpul interviului si incarcarea acestor scurte pasaje in ERP unde vor fi la dispozitia si analiza clientului. Expertiza pe domenii a fiecarui consultant va duce la o mai buna intelegere a fiecarui proiect in parte si la o evaluare corecta a candidatului. Ne adresam exclusiv companiilor ce realizeaza ca cel mai important capital este cel uman si ne vom axa pe calitate, nu pe cantitate.”, spune Irina Pintoi.

Intrarea pe piata din Romania extinde acoperirea Talentor din centrul si nordul Europei la 11 piete, care includ Polonia, Suedia, Norvegia, Finlanda, Letonia, Lituania, Estonia, Rusia, Cehia si Slovacia.

Bucuresti, 12.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *