bucharest tech week 2021

Taj Mahal – o iubire nemuritoare

Christian Petit
Pro Editura si Tipografie

Taj Mahal este un monument cunoscut de foarte multa lume pentru simbolistica sa. Poate nu toti ii cunosc povestea reala, insa mai toti stiu ca este un monument dedicat iubirii.

Pornind de la scrisorile unui bijutier din secolul al XVII-lea, Christian Petit scrie un roman in care aventura si dragostea se impletesc. Este redata viata unui bijutier care, printr-un concurs de imprejurari ajunge in India – unde incet-incet – cu noroc si ajutorul slujitorului sau Birbal – creste pe scara sociala si este pus sa realizeze diverse monumente nemaivazute: un tron special, masini de razboi si altele. Romanul acopera o perioada lunga, prezentand calatorii, razboaie, elementele de istorie impletindu-se cu fantezia. Totul porneste intr-o seara, cand Augustin Hiriart de Bordeaux (personajul principal al cartii) este luat de catre armata si dus la curtea regelui. In acel moment, Augustin avea douazeci de ani si “confunda inca indrazneala cu insolenta” (p. 14).

Cartea este in acelasi timp o incursiune in cultura indiana – prezentandu-se unele obiceiuri si reiesind unele diferente fata de cultura occidentala cu care suntem mai obisnuiti. O lectura din care aflati cum s-a ajuns la construirea Taj Mahal-ului.

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *