Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Susţine un ONG! 2019: Fundaţia Orange finanţează 5 noi proiecte naţionale pentru persoane vulnerabile

Cinci proiecte de filantropie pentru susţinerea persoanelor vulnerabile demarează astăzi în cadrul programului „Susţine un ONG!” al Fundaţiei Orange. Soluţiile finanţate în acest an vin în întâmpinarea unor nevoi sociale complexe şi includ: terapii multisenzoriale pentru copiii spitalizaţi, crearea unui club educaţional pentru diminuarea riscului de abandon şcolar, cursuri IT pentru copii instituţionalizaţi, amenajarea unui centru educaţional de consiliere şi pregătire remedială sau înființarea unui „cerc al părinților” la centrul de tratament al Doctorului Peștișor.

„Susţine un ONG!” încurajează implicarea angajaților Orange România în cauze de filantropie, prin oferirea de granturi către organizaţii non-guvernamentale propuse de aceștia și selectate prin concurs anual. Pe parcursul implementării proiectelor, angajații devin manageri de proiect pentru acțiunile pe care le-au propus pentru finanțare și au ocazia să cunoască mai bine ONG-ul, modul de organizare și de lucru, să urmărească pașii de implementare ai unui proiect, să facă raportări financiare și narative.

„Am descoperit activitatea Societății Ornitologice Române prin intermediul social media și încetul cu încetul am devenit tot mai atras de activitatea și proiectele ei. Iar implicarea alături de Fundația Orange în proiectul România Prinde Aripi mi s-a părut un pas firesc. Rezultatul a fost o surpriză plăcută, un proiect care a plăcut mult, cu mulți voluntari, colegi din Orange, o chimie instantă cu cei de la Societatea Ornitologică și multă voie bună’’, a declarat Alin Băda, Pike 2 Operational Manager Orange România.

Sustine un ONG 2019, Crucea Rosie Vrancea

Anul acesta, bugetul pus la dispoziție prin programul desfășurat de Fundația Orange a fost de 35.000 Euro. Juriul concursului a fost format din: Andra Petrariu – Radio România Cultural, Corina Murafa – Ashoka România, Ioana Florea – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Ciprian Păiuș – Federația Fundațiile Comunitare din Romania și Amalia Fodor – Fundaţia Orange.

Juriul a decis ca proiectele câștigătoare ale ediției cu numărul 7 a concursului „Susține un ONG!” să fie: „Sprijin multisenzorial pentru copiii spitalizați” (Vasile Costache, împreună cu Fundația Inocenți – Filiala Bucuresti), „Egal” (Dănuț Bogdănoiu, împreună cu Crucea Roșie – filiala Vrancea), „CLICK și Ajungem Mari” (Oana Doagă, împreună cu Asociația Lindenfeld), „Hai la școală după școală” (Ramona Stafie împreună cu Asociația pentru Valori în Educație) și „Dr. Peștișor – Cercul părinților” (Smazenka Ferencz András, împreună cu Asociația Centrul de Cercetări Subacvatice).

Prin intermediul programului „Susține un ONG!”, angajații Orange au propus și coordonat, din 2013 până acum, 29 de proiecte de filantropie, care au adus schimbări pozitive pentru mai mult de 37.000 de persoane din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *