free download 78 travel guides written by experts

„Surogate” se lanseaza pe DVD si Blu-ray

Cel mai “Greu de ucis” actor de la Hollywood, Bruce Willis, revine în atenția cinefililor într-un nou film de acțiune – de data aceasta, un SF binecunoscut iubitorilor de benzi desenate: “Surogate”. O intrigă palpitantă despre un viitor periculos de atractiv, în care umanitatea s-a tehnologizat la propriu, din cap până în picioare. O producție Disney, disponibilă acum pe DVD și Blu-ray.

Regizat de Jonathan Mostow, care a mai realizat “Terminator Three: Rise of the Machines”, “Surogate” este inspirat din seria omonimă de benzi desenate create de Robert Venditti și Brett Weldele, publicate în ediție limitată în anii 2005-2006. Filmul ne invită în lumea captivantă a vieții sociale robotizate, populată de “identități” controlate electronic, pentru a descoperi apoi, în bonusurile disponibile exclusiv pe DVD și Blu-ray, dovezi edificatoare potrivit cărora surogatele nu sunt doar o idee fantezistă a pasionaților de SF, ci o tehnologie mai aproape decât am crede.

În viitor, omenirea va fi găsit, se pare, soluția perfectă pentru a evita pericolele potențial letale din lumea exterioară: crime, accidente, atacuri, toate sunt de domeniul trecutului. Oamenii nu mai trebuie să se aventureze afară, ci doar să-și controleze de la distanță surogatele – niște versiuni identice ale corpului lor, rezistente la șocuri și, totodată, vizibil mai estetice, care le iau locul în viața cotidiană. Surogatele sunt un standard considerat deja indispensabil. Universul virtual ascunde însă primejdii nebănuite, combătute vehement de partizanii stilului convențional de viață, care nu acceptă roboți în preajmă. Astfel, de la formele de discriminare de acum, umanitatea ajunge să se scindeze după un nou criteriu: uman versus surogat.

În timpul unei anchete privind moartea unui student, survenită subit când surogatul său a fost distrus, agenții FBI Tom Greer (Bruce Willis) și Peters (Radha Mitchell) descoperă o conspirație fără precedent. Cum surogatul lui Greer este anihilat în timpul misiunii, agentului nu-i rămâne decât să intre el însuși în acțiune, punându-și astfel viața în joc. Dar, într-o lume a măștilor, linia dintre real și fals, dintre adevăr și simulacru devine tot mai subțire. Dacă va descoperi sau nu autorul asasinatului și creierul conspirației vom afla urmărind “Surogate.” Din distribuție mai fac parte Ving Rhames (Mission Impossible), James Cromwell (Spider-man 3) și Rosamund Pike (An Education).

Filmul se lansează pe DVD și Blu-ray alături de comentariul regizorului Jonathan Mostow, scene tăiate, precum și două mini-documentare: “A More Perfect You: The Science of Surrogates”, care explorează substratul real al tehnologiei surogatelor și oferă o perspectivă în procesul de fabricație a versiunilor umanoide create pentru distribuția acestui film, și “Breaking the Frame: A Graphic Novel Comes to Life” – o incursiune incitantă, cu secvențe animate 3D, în evoluția scenariului “Surogate” de la primele schițe și design-uri pentru celebra serie de benzi desenate până la producția filmului lung-metraj. Disponibil în hypermarketuri și în magazinele de specialitate, precum și pe www.mymovie.ro, la un preț recomandat de 49,9 lei (DVD) și 119,9 lei (Blu-ray). O producție Touchstone Pictures, marca a The Walt Disney Company, distribuită de Audio Visual România.

Bucuresti, 24.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *