Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Supliment de sanatate

– campania educationala Vitacare cu sprijinul revistei Ioana

Omegavit, Omega 9, Lucerna, Uleiul de Borago – suplimentii recomandati pentru a echilibra nivelul colesterolului

Compania Vitacare a lansat campania Supliment de sanatate, campanie nationala desfasurata la nivel national care isi propune sa informeze publicul larg asupra PREVENTIEI ca stil de abordare al sanatatii si a unei alimentatii echilibrate ca baza a unui organism sanatos. Campaniei i se alatura Lector Universitar Dr. Lygia Alexandrescu, reputat specialist in nutritie, care va oferi sfaturi celor interesati despre ce presupune o alimentatie sanatoasa si ce rol au suplimentii alimentari in mentinerea unei vieti echilibrate. Pe parcursul campaniei specialistii Vitacare ofera informatii despre sustinerea imunitatii, importanta vitaminelor, cum se alege un supliment nutritiv, care sunt diferentele intre extracte, pulberi, care sunt cele mai bune momente pentru cura de detoxifiere, cum ne ajutam organismul in timpul dietelor vegetariene/post etc. Caravana Vitacare si Ioana va ajunge in acest an in orasele Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Iasi, Brasov si Constanta. Dupa ce, in luna aprilie, la Craiova, specialistii campaniei au discutat impreuna cu publicurile tinta despre suplimentele necesare intr-o dieta vegetariana si/sau post, pe data de 11 mai specialistii se intalnesc la Timisoara cu reprezentantii mass media, bloggeri, medicii de familie precum si publicul larg interesat sa afle trucuri pentru o viata echilibrata si sanatoasa.

Tema lunii mai lansata in cadrul campaniei este: Colesterolul, bată-l vina!

Dr. Lygia Alexandrescu: «Lipidele sau grăsimile sunt o sursa majoră de energie pentru organismul uman, însă nu e singura şi, în plus, o cantitate prea mare de grăsimi în dieta este dăunătoare. Grăsimile au o proastă reputaţie şi asta pentru că sunt asociate cu obezitatea, bolile cardiovasculare şi multe alte afecţiuni grave. Cu toate acestea trebuie înţeles faptul că nu toate grăsimile au efect nociv asupra sănătăţii. Există mai multe tipuri de grăsimi: saturate, mono-nesaturate şi poli-nesaturate. Grăsimile saturate sunt solide şi au provenienţă animală (unt, smântână, untură etc.), cele mono-nesaturate sunt de origine vegetală şi se afla predominant în stare lichidă (uleiul de măsline), iar grăsimile poli-nesăturate pot proveni atât din surse animale cât şi vegetale (uleiul de peşte şi uleiul de floarea soarelui). Cel mai simplu mod prin care le putem deosebi este aspectul lor: grăsimile saturate se solidifică sau rămân solide la temperatura camerei, iar cele nesaturate sunt lichide în aceleaşi condiţii. Pentru a se reduce colesterolul sanguin total este necesar sa se limiteze aportul grăsimilor saturate.

Colesterolul provine din două surse: cel mai mult se produce în ficat, prin transformarea diverşilor nutrienţi, în special grăsimi saturate. Din moment ce toate animalele îşi produc propriul colesterol, cealaltă parte din colesterolul uman provine direct din consumul produselor animaliere. Acest colesterol este absorbit în intestine şi se adaugă la cel produs de ficat. Este cunoscut faptul că o dieta bogată în grăsimi saturate conduce la creşterea producţiei de colesterol din organism. Aşadar, prin reducerea cantităţii de grăsimi din dieta se poate menţine nivelul colesterolului sanguin total în limite normale.

Practic este necesar să se urmeze un program alimentar sarac în colesterol şi care să aibă următoarele obiective: scăderea cantităţii de grasimi saturate din dietă, scăderea nivelului de colesterol, limitarea sodiului din alimentaţie, creşterea cantităţii de fibre şi carbohidraţi complecşi, scăderea aportului caloric zilnic, daca e necesară ajungerea la o greutate corporală sănătoasă.

Alimente care nu conţin colesterol: orice alimente de origine vegetală (fructe, legume, cereale).

Alimente care conţin colesterol: ţesuturi de origine animală, mai ales creierul, măduva spinării, cordul; grăsimile animale; alimente de origine animala, exemple: carnea, produsele lactate, untul.

Alaturi de ajutorul esential al unei diete de reglare a nivelul colesterolului, este deseori necesar aportul exogen al unor suplimenti nutritivi, care contin componente nealopate cu actiune hipocolesterolemianta.

Exista o categorie speciala de grasimi numite acizi grasi omega-3, care sunt esentiali pentru sanatatea cardiovasculara a organismului uman si care trebuie furnizati prin aport dietetic deoarece nu se sintetizeaza in corp. Cercetarile clinice ale ultimilor ani au comunicat multe informatii cu privire la importanta acizilor grasi omega-3. Motivul? Rezultatele acestor studii indica faptul ca aceste grasimi sanatoase pot preveni si trata o serie de probleme medicale.

Se elaboreaza in continuare multe teorii cu privire la mecanismele de acţiune ale acizilor grasi omega-3 în bolile cardiovasculare. Se considera că ei au un mod multi-factorial de acţiune, au inclusiv efecte antiaritmice, antitrombotice, antiaterosclerotice, anti-inflamatorii. Acizii grasi esentiali omega 3 ajuta la scăderea tensiunii arteriale şi al nivelului colesterolului si trigliceridelor din sange, efecte cauzate de scăderea lipogenezei hepatice.

Alaturi de alimentele care ne protejeaza de depunerile de colesterol ne stau si suplimentele Vitacare cu extracte naturale concentrate de ulei de somon, luminita de seara, ulei de borago si lucerna.

OMEGA 3 (ULEI DE SOMON) de la Vitacare

Produsul Omega 3 reprezinta o sursa naturala de lipide marine atent selectionate avand un continut bogat de acizi grasi polinesaturati in special acid eicosapentanoic (EPA) si acid docosahexanoic (DHA).Uleiul de somon, continut de produsul Omega 3, este un ulei de peste de mare adancime, cu efecte benefice asupra sanatatii, ce completeaza dieta zilnica a unui organism sanatos. Produsul Omega 3 are efecte benefice atat asupra sistemului cardiovascular, cat si asupra sismemului nervos central.

Omegavit E de la Vitacare reprezinta o sursa naturala de acizi grasi polinesaturati – OMEGA. Evening primrose oil bogat in acizi grasi esentiali – OMEGA 9 este un ulei obtinut prin presare la rece din semintele de Luminita de seara, acest procedeu pastrand proprietatile naturale ale extractului. Semintele contin pana la 25% ulei gras bogat in acizi grasi nesaturati, in special acid linoleic si acid gama-linolenic. Carenta acestor acizi esentiali se manifesta sub forma de eriteme cutanate, eczeme, intarzieri de crestere, hipertensiune arteriala, nervozitate si se datoreaza unui deficit alimentar sau scaderea activitatii enzimelor implicate in sinteza acidului arahidonic. Omegavit E este benefic de asemeni in sindromul premenstrual, dureri mamare, acnee, eczeme, psoriasis, artrite reumatoide, hipercolesterolemie si neuropatii diabetice.

Uleiul de Borago de la Vitacare contine o cantitate mare de acizi grasi esentiali de tip GLA si este obtinut prin presarea la rece a semintelor plantei Borago officinalis (Limba mielului). Datorita continutului de vitamina E si acizi grasi polinesaturati esentiali de tipul acizilor alfa si y-linolenic in compozitia extractului, produsul Borago Oil echilibreaza nivelul de colesterol si trigliceride in sange, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, are efect antiinflamator, scade tensiunea arteriala, este un puternic imunostimulator si antioxidant si constituie un remediu in sindroamele febrile, in sindromul premenstrual si stari asociate menopauzei.

Lucerna dela Vitacare, prin continutul sau de extract din lucerna, are multiple efecte benefice asupra organismului in afectiuni ale stomacului ca balonari, ulcere si lipsa poftei de mancare iar datorita continutului de vitamina U (ulcus, vitamina anti-ulcer), ajuta la reinnoirea mucoasei lezate a stomacului si in general, a aparatului digestiv. Datorita continutului ridicat de fibre este benefica in constipatie, are un usor efect purgativ si reduce balonarea. De asemenea, ajuta la scaderea colesterolemiei si astfel, la preintampinarea afectiunilor cardiovasculare si a infarctului miocardic.

Aproape 45% dintre românii cu viaţă activă, care locuiesc în zonele urbane, mănâncă de cel mult două ori pe zi, iar mai mult de jumătate dintre aceştia nu fac sport niciodată, cu un astfel de stil de viaţă riscul obezităţii este foarte mare (studiul „Obiceiuri bune, obiceiuri rele“, a fost efectuat pe un eşantion urban reprezentativ, cu vârste între 15 – 59 de ani).

Dr Lygia Alexandrescu: «M-am alaturat campaniei Vitacare cu scopul de a ajuta la transmiterea cat mai complete si la un numar cat mai mare de oameni a informatiilor de baza privind alimentatia echilibrata. In completarea unui program nutritional sanatos recomand suplimentii nutritivi de la Vitacare pentru ca au in compozitie extracte naturale concentrate de mare puritate iar substantele nutritive se gasesc in forma organica, ideala absorbtiei si biodisponibilitatii in organism.»

Dr Razvan Alexandru, director general Vitacare: «Am lansat aceasta campanie de educare deoarece am constatat ca exista un mare interes la ora actuala pentru informatii legate de o nutritie sanatoasa. In ceea ce priveste suplimentii nutritivi nu exista informatii legate despre ce sunt, cum ii alegem, ce concentratii sunt eficiente si in ceea ce priveste cum si cand ne supliemntam alimentatia pentru a avea o dieta echilibrata. Suntem practic prima companie din acest domeniu care initiaza o campanie nationala de educare pe aceasta tema si, daca vom regasi interes si ecou o vom extinde.»

Bucuresti, 11.05.2011

{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.