metalshow

Superstitions – solo show de sculptura Bogdan Rata

Nasui collection & gallery, Bucuresti, Romania
23 septembrie – 23 noiembrie 2015
Vernisaj: 22 septembrie 2015, 19.00-21.00

Noile sculpturi ale lui Bogdan Rata dezvaluie un anumit flux de informatie care merge dincolo de realitatea imediata, aducand o abordare aproape religioasa ori primitiva. Lucrarile sale sunt prezentate in instalatii artistice, corelate cu diferite materiale naturale cum ar fi apa, nisip, iarba, pamant, cu intelesuri care penduleaza intre science fiction si magie neagra.

„Ambiguitatea personajelor, anonimitatea corpului acoperit, nesiguranta identitatii, toate aceste lucruri ofera sculpturilor un mister special. Pe de alta parte, dau spectatorului o anumita putere: lasa spatiu pentru cel care priveste, pentru ca acesta sa poata completa lucrarile cu propriile viziuni si povesti.”(Bogdan Rata)

„Sculpturile sunt create cu o perfectiune realista, bazata pe intelegerea mecanismelor stiintifice ale lumii. Aceasta abordare este perturbata de gesturile pline de semnificatie ale elementelor corporale, ce introduc emotii si energii legate de viata si moarte.” (Cosmin Nasui, curator)

„Anatomia reala este transformata si reinterpretata; este ca si cum compozitia lucrarilor mele pastreaza amintirea amputatiilor accidentale ale sculpturilor grecesti si romane din ultimele milenii. Acest fapt rezoneaza, in mod simbolic, cu amplificarea functiilor anatomice ale sculpturilor mele.”(Bogdan Rata)

Solo show-ul lui Bogdan Rata, „Superstitions”, este expus de catre Nasui Collection & Gallery in Bucuresti, la trei ani dupa ultimul show in capitala Romaniei.
Adresa: Sos. Bucuresti Nord 15-23, Swan Technology Park, cladirea Kingston, Pipera, Bucuresti, Romania
Program: www.cosminnasui.com.

Nasui collection & gallery este un operator cultural ce sustine arta contemporana si artisti din Romania in mediile internationale. Prezinta lucrari importante ale creatiei unei selectii atente de artisti contemporani romani, in contexte nationale si internationale favorabile.

Promoveaza cultural si investitional artisti care lucreaza in artele vizuale contemporane: pictura, sculptura, fotografie, performance, cercetare si inovatie.

Bogdan Rata este artist, are un doctorat in noile materiale in sculptura si preda la Universitatea de Vest Timisoara. Lucrarile sale au fost expuse in proiecte curatoriale in centre culturale (cum ar fi Artists’ House Tel Aviv), bienale (Moscow Biennale, Liverpool Biennale, Venice Biennale, Manifesta St. Petersburg) si muzee (precum Muzeul National Brukenthal, Muzeul de Arta Timisoara sau Muzeul National de Arta Contemporana Bucuresti).

Producator:
Nasui collection & gallery s-a deschis in 2010 in Bucuresti, Romania si co-produce peste 60 de proiecte internationale in cadrul unor prestigioase spatii si contexte culturale, unele dintre ele fiind: Bienala de Arta contemporana de la Moscova 2011, Bienala de la Liverpool 2012 si 2014, Bienala de la Venetia 2013 sau Manifesta din Sankt Petersburg 2014.

www.cosminnasui.com
https://www.facebook.com/cosmin.nasui

https://twitter.com/cosminnasui

www.linkedin.com/company/nasui-collection-&-gallery

Bucuresti, 16.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *