Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Superman, Spiderman sau Batman – prezentat la Dubai, Kiev si Seattle

Scurtmetrajul Superman, Spiderman sau Batman, în regia lui Tudor Giurgiu, a fost selectat la trei festivaluri de film importante, şi anume Gulf International Film Festival – Dubai (10-16 aprilie), Kiev International Short Film Festival (20-22 aprilie) şi Seattle International Film Festival (17 mai – 10 iunie).

Astfel, Superman, Spiderman sau Batman este în selecţia oficială a celei de-a 5-a ediţii a Gulf International Film Festival, care se desfaşoară la Dubai în perioada 10 – 16 aprilie.

De asemenea, cel mai recent scurtmetraj al lui Tudor Giurgiu participă în selecţia oficială a Kyiv International Short Film Festival, care are loc în Ucraina între 20 şi 22 aprilie.

Superman Spiderman sau Batman face parte, totodată, din selecţia oficială a celei de-a 38-a ediţii a Seattle International Film Festival. Astfel, filmul va fi proiectat în cadrul ShortsFest Weekend, ce se desfaşoară în perioada 24-28 mai. Scurtmetrajele câştigatoare la SIFF sunt luate în considerare pentru lista lungă a nominalizărilor pentru Premiile Oscar la categoriile Cel mai bun film de scurtmertaj ficţiune şi Cel mai bun film de scurtmetraj de animaţie.

Superman Spiderman sau Batman spune povestea lui Aron, un băieţel de 5 ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

Scurtmetrajul a fost filmat în întregime în Cluj Napoca, în locaţii din cartierele Gheorgheni, Grigorescu sau la Spitalul de Recuperare, cu o echipă locală, din care îi amintim pe actorii Bogdan Zsolt, Cornel Răileanu, Elena Ivanca, Ovidiu Crişan, Maria Seleş, Adriana Băilescu şi, eroul filmului, copilul Aaron Şerban.

Scenariul a fost scris de Doru Lupeanu, cunoscut şi pentru scenariul scurtmetrajului Faţa galbenă care râde, în regia lui Constantin Popescu.

Operatorul filmului este Adrian Silişteanu, colaborator constant al regizorului Adrian Sitaru, monteurul filmului este Eugen Kelemen, castingul a fost asigurat de Kokino (Levente Molnar), care a colaborat şi la filmul Morgen, iar producătorul executiv este Bogdan Crăciun. Postproducţia s-a desfăşurat în studiourile Chainsaw Europe.

Superman, Spiderman sau Batman a câştigat, în octombrie 2011, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european la cea de-a 56-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid. Premiul constă în 2.000 de euro şi în nominalizarea filmului între cele 15 scurtmetraje care vor concura la Premiile Academiei Europene de Film 2012.

Scurtmetrajul Superman Spiderman sau Batman este o producţie Libra Film Productions, este co-finanţat de Centrul National al Cinematografiei, Zenith Media şi realizat cu sprijinul Digital Cube.

Filmul a avut premiera în cadrul celei de-a 10-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (3 – 12 iunie, Cluj Napoca). De asemenea, scurtmetrajul a fost prezentat la numeroase festivaluri nationale si internazionale, cum ar fi Festivalul Internaţional de Film Anonimul, Festivalul de Film de la Varşovia, Festivalul Internaţional de Film de la Salonic, Festivalul Dakino, Festivalul Internaţional de Film de la Trieste, Festivalul Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons.

Bucuresti, 10.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *