free download 78 travel guides written by experts

SUPER-BRAVO autorilor castigatori ai Premiilor Superscrieri, editia a V-a

Multumim tuturor pentru acesti 5 ani de Superscrieri
Impreuna, la mai mare!

CASTIGATORII PREMIILOR I – in valoare de 500 de euro fiecare (sustinute de Orange Romania, FAN Courier, FriendsTBWA si SPV Legal – societate profesionala de avocati):

Categoria REPORTAJ: Matei Barbulescu si Stefan Mako, „Patru mii de kilometri garduri” (Casa Jurnalistului)
Categoria PORTRET: Luiza Vasiliu, „Barbatul care a dat foc comunismului” (Casa Jurnalistului)
Categoria OPINIE: Andrei Luca Popescu, „Teoria saltelei” (Gandul)
Categoria FOTOJURNALISM: Ioana Cirlig, „Zane” (ioanacirlig.com)

SUPERSCRIEREA ANULUI (premiul cel mare, in valoare de 1000 de euro, sustinut din donatii private de catre comunitatea Romanian Business Leaders) a fost castigata de Stefan Mako, pentru reportajul „Procesul” publicat pe platforma online Casa Jurnalistului.

PREMIUL JURIULUI – in valoare de 400 de euro (adunat din taxa de inscriere in concurs), a fost impartit intre doi autori anul acesta: Mihai Munteanu, pentru documentarul de investigatie transfrontaliera „Asasin in lege” (realizat impreuna cu RISE Project Romania si Moldova) si Laurentiu Colintineanu – pentru international reporting in multiple formate: storytelling, audio, video, fotografie.

Locurile II si III au mers catre: Vlad Stoicescu (dela0.ro), Vlad Ursulean & Lina Vdovii (Casa Jurnalistului) – reportaj, Cristian Delcea (Adevarul), Ani Sandu (Decat o Revista) – portret, Mircea Restea, Alexandra Dinca (Fotojurnalism).

Stefan Mako, Casa Jurnalistului, premiul Superscrierea Anului:

„(…)Mi-am dorit ca cititorii sa iasa din zona de confort si sa-si antreneze privirea vigilenta si intelegatoare. Doar asa putem ca societate sa facem pasii necesari ca aceste probleme sa dispara nu pentru ca le maturam sub covorul ignorantei, ci pentru ca avem o societate functionala careia ii pasa si de cei slabi. Nu-mi fac iluzia ca am schimbat ceva semnificativ, dar sunt sigur ca e o parte din proces. Multumesc ca sustineti jurnalistii.”

Vezi toti castigatorii si materialele premiate

In cadrul galei, am oferit, din partea FFFF, inca 3 premii speciale onorifice, in afara categoriilor de concurs. Rostul acestor premii este sa extinda ideea Superscrierilor si catre alte zone si comunitati de manifestare a non-fictiunii creative.

Premiul special FFFF pentru o super-carte de non-fictiune: Adriana Saftoiu, pentru „Cronica de Cotroceni”.
Premiul special FFFF pentru un super-material audio-video: „Romania, te iubesc”/Alex Dima.
Premiul special FFFF pentru Consecventa si Decenta a mers catre Mircea Vasilescu (redactor sef Dilema Veche) si catre doi membri ai juriului – Catalin Tolontan (jurnalist GSP si tolo.ro) si Cristian Lupsa (redactor sef Decat o Revista, initiator The Power of Storytelling).

Le multumim tuturor celor care fac, an de an, ca Superscrieri sa se intample. Editia actuala nu ar fi fost posibila fara sustinerea partenerilor si prietenilor:

Patron al editiei: BRD – Groupe Société Générale, sponsor principal – Avon Romania, sponsori de categorie: Orange Romania, FAN Courier, FriendsTBWA, SPV Legal si Romanian Business Leaders.

Super prieteni si sustinatori ai galei: Editura Humanitas, Editura Publica,Tea Forte Romania, Antalis, INK Paper Art, iCenter, Best Print, UBER.

Super-prieteni si sustinatori: Hotnews, Sapte Seri, Adevarul, Dilema Veche, Foreign Policy, Decat o Revista, The Power of Storytelling, RFI Romania, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, Think Outside The Box, Romania Pozitiva, IGLOO Media, Veioza Arte, Bookblog.ro, Bixel, Carturesti.

Bucuresti, 20.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *